Smart Cover iPad Air 2 past niet op iPad Pro (9.7)

0

Wie dacht slim te zijn en oude beschermhoes van zijn iPad Air 2 te gebruiken voor de nieuwe iPad Pro (9.7), komt bedrogen uit. De Smart Cover van de iPad Air 2 is niet één-op-één verwisselbaar met de iPad Pro (9.7).

Op het eerste oog klinkt dit vreemd: de iPad Air 2 en iPad Pro (9.7) hebben namelijk exact dezelfde afmetingen (240 x 169.5 x 6.1 mm). Mijn eerste ingeving zegt me dat de beschermhoes van de oude iPad Air 2 dus perfect past op de iPad Pro (9.7), die Apple maandagavond Nederlandse tijd onthulde. Niets is helaas minder waar.

Eerlijk is eerlijk: een perfecte match zou het nooit zijn geweest. Zo heeft de iPad Air 2 twee speakers, de iPad Pro (9.7) heeft er vier. Als je de Smart Cover gebruikt op de nieuwe iPad Pro kan de speakers blokkeren, wat resulteert in een aanzienlijke geluidsreductie. Daarnaast heeft Apple een True Tone flitser bij de iSight-camera aan de achterkant verwerkt. De oude beschermhoes zou deze dus afdekken, waardoor deze onbruikbaar wordt met hoes. Tot slot heeft de iPad Pro (9.7) een Smart Connector. Hiermee kun je een extern toetsenbord aansluiten op de tablet. Ook deze wordt onbruikbaar als je de oude beschermhoes zou gebruiken.

Om al die redenen zou het al verstandiger zijn om een nieuwe Smart Cover te kopen voor de iPad Pro (9.7).

Magneten

Maar het geeft nog steeds geen antwoord op de vraag waarom de Smart Cover niet past terwijl beide tablets dezelfde fysieke afmetingen hebben. Het antwoord op deze vraag is verrassend simpel: de uitlijning van de magneten onder het scherm van de iPad Air 2 en iPad Pro (9.7) verschillen van elkaar. Dat betekent dat de Smart Cover niet goed op zijn plaats blijft zitten en zodoende onvoldoende bescherming biedt voor je tablet.

Een woordvoerder van Apple bevestigt dit tegenover Macworld. Hij beveelt gebruikers dan ook van harte aan om een nieuwe beschermhoes te kopen als je een iPad Pro (9.7) aanschaft.

De Smart Cover van de iPad Pro (9.7) staat reeds op de Amerikaanse Apple Store vermeld. De Smart Cover ziet er ogenschijnlijk nog altijd hetzelfde uit, maar is dus speciaal ontworpen voor de nieuwe tablet. De hoes is te koop voor 49 dollar. Nederlandse prijzen van de Smart Cover voor de iPad Pro (9.7) zijn nog niet bekend gemaakt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer