Microsoft Surface Pro 4 Type Cover nu ook in Nederland te koop

1

De Microsoft Surface Pro 4 is al geruime tijd te koop in ons land. Dat geldt echter niet voor de bijbehorende nieuwe Type Cover. Eén van onze lezers tipte ons hierover.

De Microsoft Surface Pro 4 is het nieuwste paradepaardje van Microsoft. De high-end Windows-tablet werd vorig jaar oktober onthuld en heeft sindsdien al verschillende publieksprijzen in de wacht gesleept. Zo kreeg de convertible een Tweakers Award in de categorie ‘Beste tablet’ en op het Mobile World Congress (MWC) vorige maand in Barcelona werd hij beloond met een Glomo Award in de categorie ‘Best Mobile Tablet’.

Naast de Surface Pro 4 deed Microsoft vorig jaar nog een drietal accessoires uit de doeken: de Surface Pen, een docking station en de nieuwe Type Cover. Deze laatste is nu ook in ons land verkrijgbaar.

Microsoft Surface Pro 4 Type Cover

Specificaties Type Cover

Microsoft omschrijft de Type Cover als ‘de meest geavanceerde Surface type-ervaring tot nu toe’. In vergelijking met zijn voorganger is het toetsenbord helemaal opnieuw ontworpen. Zo is hij niet alleen dunner en lichter gemaakt, maar ligt hij ook beter op je schoot dankzij de verbeterde magnetische stabiliteit.

Eén van die zaken die onmiddellijk opvalt als je het toetsenbord bekijkt, is dat de individuele toetsen niet langer tegen elkaar aan staan. Microsoft heeft het keyboard een zogeheten key set gegeven. Dat betekent dat er enige afstand tussen de toetsen zit. Hiermee gaat typen sneller dan voorheen. Bovendien zijn de toetsen voorzien van een hoogwaardig, maar zacht materiaal om typen te bevorderen. Tot slot zijn de toetsen voorzien van achtergrondverlichting zodat je ook in donkere omstandigheden lekker kunt doorwerken. De trackpad is 40% groter ten opzichte van zijn voorganger.

Microsoft Surface Pro 4 Type Cover

De Type Cover zit met twee magnetische aanhechtingspunten vast aan de Surface Pro 4. Hiermee wordt niet alleen de stabiliteit van het geheel vergroot, maar schakelt hij tevens automatisch over naar Tablet Mode. Dat betekent dat de desktopvormgeving naadloos overgaat naar een tabletervaring. Zo zijn apps automatisch schermvullend zodra je ze opent.

Ook kent de nieuwe Type Cover een vingerafdruksensor. Deze kun je gebruiken om in te loggen op je Surface Pro 4, maar ook om te schakelen tussen gebruikers. Dankzij Pen Storage kun je de Surface Pen magnetisch vastkoppelen aan het toetsenbord. Uiteraard beschermt de Type Cover zowel de voor- als achterkant van de convertible.

De nieuwe Type Cover is backward compatible, wat inhoudt dat je hem ook voor je Surface Pro 3 kunt gebruiken.

Adviesprijs

De Type Cover ligt vanaf nu in de winkels voor een adviesprijs van 149,99 euro (incl. BTW). Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw en felblauw.

 

Bedankt voor de tip, Huub!

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer