Apple bevestigt: 21 maart volgt persevenement

0

Het gerucht doet al enige tijd de ronde, maar wordt nu officieel bevestigd door Apple. Op maandag 21 maart houdt het Amerikaanse technologiebedrijf een groot evenement. Wat we daar te zien krijgen laat Apple nog even in het midden.

Aanvankelijk zou Apple op dinsdag 15 maart een evenement houden waar het een nieuwe tablet zou onthullen. Al snel nadat dit gerucht de wereld in werd geholpen werd het verhaal ontkracht: volgens anonieme, maar welingelichte bronnen was de datum voor het evenement naar achteren verschoven, namelijk 21 of 22 maart.

Na het horen van deze twee data viel één optie eigenlijk al direct af: dinsdag 22 maart. Die dag brengt Apple namelijk door in de rechtszaal. De FBI wil namelijk dat Apple de iPhone 5c hackt van een potentiële terrorist. Apple verzet zich met hand en tand tegen het verzoek en wil dat de recdhter zich over deze kwestie buigt. Zodoende treft Apple de FBI dinsdag de 22e in de rechtszaal.

Wat en waar?

De uitnodiging vermeldt met koeienletters ‘Let us loop you in’. Waar Apple hiermee op doelt is mij een raadsel. ‘To keep someone in the loop’ betekent ‘iemand op de hoogte houden’. Misschien is het helemaal geen cryptische omschrijving, maar simpelweg een algemene statement dat Apple ons zijn laatste snufjes wil laten zien en ervaren.

Een locatie voor het evenement wordt opvallend genoeg nergens genoemd. Wel het tijdstip: 10 a.m. PDT, oftewel 19:00 ’s avonds Nederlandse tijd. Het evenement is via een live stream te volgen. De link om de live stream te volgen is nog niet bekend gemaakt.

Wat krijgen we de 21e te zien?

Wie zal het zeggen: Apple houdt, zoals ieder jaar, zijn kaken stijf op elkaar. De kans is groot dat we hier een nieuwe tablet te zien krijgen: een tweede iPad Pro (9.7 inch). Lange tijd dacht men dat het om de iPad Air 3 ging, maar dat werd eind februari ontkracht.

Het geruchtencircuit zegt dat deze iPad Pro (9.7) de volgende specificaties heeft:

  • Scherm: 9.7 inch met 4K-resolutie (4096 bij 3072 pixels of 3840 bij 2880 pixels) en 4:3 beeldverhouding, maar geen 3D Touch
  • CPU: A9 of A9X-chip
  • Werkgeheugen/RAM: 2GB / 4GB
  • Intern geheugen: 16GB / 64GB / 128GB
  • Camera: 12MP iSight-camera met LED-flitser (achter) / 2.1MP FaceTime-camera (voor)
  • Batterij: 7.340 mAh
  • Afmetingen: 240 x 169,6 x 6,15 millimeter (L x B x D)
  • Overige specificaties: vier speakers, Smart Connector, compatibel met Apple Pencil en Smart Keyboard, IPX7 gecertificeerd (spatwaterdicht)
  • Introductie: dinsdag 21 maart
  • Prijs: rond de 479 euro

Daarnaast gonst het van de geruchten dat we nieuwe een horlogebandjes voor de Apple Watch en een 4 inch grote iPhone SE te zien krijgen. Deze laatste lijkt naar verluidt qua vormgeving op de iPhone 5S en heeft de specificaties van de iPhone 6. Hij zou goedkoper op de markt worden gezet dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer