Details over Samsung Bluetooth C-Pen stylus bekend

0

Details over de Bluetooth stylus waar Samsung aan werkt zijn bekend. De Samsung Bluetooth C-Pen is opgedoken in de webshop van een Duitse retailer.

Afgelopen jaar onthulde SamMobile dat Samsung druk doende was om een Bluetooth stylus te ontwerpen: de C-Pen (EJ-UW700), de opvolger van de S-Pen. Details over de stylus ontbreken echter nog.

De C-Pen wordt gepresenteerd als een accessoire die perfect bij de Samsung Galaxy TabPRO S past, een high-end convertible die Samsung op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas onthulde afgelopen januari en inmiddels in ons land verkrijgbaar is. Houd TabletGuide goed in de gaten, want aankomende week of de week erop verschijnt onze review van deze 2-in-1 Windows-tablet op de website.

Samsung Bluetooth C-Pen stylus

De C-Pen werkt met Bluetooth 4.1 (LE). De stylus heeft, zoals je op de foto ziet, twee fysieke knoppen op de bovenkant. De ene knop fungeert als gum, de ander als Vorige-knop. In de punt van het digitale pennetje zitten 1.024 drukpunten, evenveel als de Surface Pen van Microsoft maar de helft in vergelijking met de MatePen die Huawei op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona onthulde. Ook zijn voorganger, de S-Pen, had twee keer zo veel drukgevoelige sensoren in de punt zitten. Waarom Samsung ervoor gekozen heeft om deze met de helft te reduceren is niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk om de prijs te drukken. Al met al zou het genoeg zijn om met grote precisie te tekenen.

De batterij gaat naar eigen zeggen maar liefst bijna een hele week mee: 162 uur om precies te zijn. Zoals gezegd wordt de C-Pen als een accessoirestuk voor de Samsung Galaxy TabPRO S gepromoot, maar volgens SamMobile is hij ook compatibel met reguliere Galaxy-tablets en –smartphones.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Bluetooth C-Pen is vooralsnog alleen via de Duitse webshop Cyberport te bestellen. De stylus kost 59 euro, exclusief 2,99 euro aan verzendkosten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer