Android-convertible Lenovo Yoga 10 lekt uit

0

Lenovo werkt in alle stilte aan een 10 inch grote Android-convertible. Tenminste, dat gebeurde stilletjes op de achtergrond totdat een foto uitlekte van deze tablet. Over de specificaties zijn we zeer te spreken.

Aan Yoga-tablets heeft Lenovo geen gebrek. Vorige maand op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona onthulde het Chinese technologiebedrijf de Lenovo Yoga 710 en Yoga 510, twee modellen die tot het middensegment behoren. Even daarvoor, op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas presenteerde het bedrijf de Lenovo Yoga 900S, een Windows-convertible die tot het high-end segment van de tabletmarkt behoort.

En dan is er de Lenovo Yoga 10, ook wel de Lenovo YB1-X90L of YB1-X90F genaamd. In tegenstelling tot andere convertibles in de Yoga-serie draait deze 2-in-1 tablet niet op Microsofts besturingssysteem Windows 10, maar op Android 5.1 (Lollipop). Vrij bijzonder dus.

Op de website van de National Communications Authority in Ghana stond een foto van deze tablet vermeld, maar inmiddels is de pagina offline gehaald. Maar gelukkig bemachtigde WinFuture de foto voordat deze werd verwijderd. Overduidelijk een aanwijzing dat het waarschijnlijk dus een menselijke vergissing betref.

Specificaties Lenovo Yoga 10

Zowel de Lenovo YB1-X90L als de YB1-X90F hebben de volgende technische specificaties:

  • Een 10 inch Full HD display met een resolutie an 1920 bij 1200 pixels.
  • Een Intel Atom x5 Z8500 quadcore-processor (kloksnelheid: 1.44 tot 2.24GHz).
  • 2GB tot 4GB werkgeheugen (RAM).
  • 21GB aan intern geheugen.
  • Een front facing camera (2MP) en een camera aan de achterkant met flits (8MP)
  • WiFi, Bluetooth 4.1 (LE), GPS en 4G (optioneel).
  • Android 5.1 (Lollipop) als besturingssysteem.

Zoals je ziet betreft het een convertible met high-end specs.

De foto lijkt te verklappen dat de Lenovo Yoga 10 een scharnier heeft waarmee je de tablet 360 graden kan draaien. Zo kun je hem dus als Tablet, Stand, Tent en Laptop gebruiken.

Beschikbaarheid

Of en wanneer de Lenovo Yoga 10 naar Nederland komt is niet bekend. Hetzelfde geldt voor het prijskaartje. Zodra we meer over deze convertible horen lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer