ASUS Transformer Book T302 Chi met nieuwe keyboard dock opgedoken

0

In diverse media is de ASUS Transformer Book T302 Chi verschenen. Net als zijn voorganger, de Transformer Book T300 Chi, is het een hybride Windows-tablet. De convertible heeft een nieuw ontwerp gekregen, zodat deze niet langer alleen via Bluetooth werkt.

Het is al weer een tijdje geleden dat ASUS de Transformer Book T300 Chi uit de doeken deed. Juni 2014 om precies te zijn, op de Computex in Taipei. Deze Chi-serie ligt al ruim een jaar in ons land in de winkels. Naast de T300 Chi bestaat deze reeks uit nog twee andere modellen: de T90 Chi en T100 Chi.

De T300 Chi is het vlaggenschip van de Chi-serie. Het ziet er naar uit dat deze convertible een opvolger heeft gekregen. Deze gaat door het leven onder de naam ASUS Transformer Book T302 Chi. Op diverse media, waaronder TabTech, TabletMonkeys en Notebookitalia, zijn diverse foto’s van deze hybride tablet opgedoken.

ASUS Transformer Book T302 Chi

ASUS Transformer Book T302 Chi

Grootste verandering die we onmiddellijk zien is het keyboard dock. Bij het oude model was het externe toetsenbord alleen via Bluetooth te verbinden met de tablet. Op de gelekte foto’s is duidelijk een scharniermechanisme te zien. Door de directe verbinding tussen de tablet en het toetsenbord is het wellicht mogelijk om de tablet van extra energie te voorzien.

Qua vormgeving heeft de T302 Chi veel weg van zijn voorganger. De tablet heeft nog altijd een 12.5 inch scherm, maar is naar verluidt verkrijgbaar in twee verschillende resoluties: 1920 bij 1080 (Full HD) of 2560 bij 1440 (QHD). Daarnaast ondersteunt de T302 Chi een actieve stylus.

Onder de motorkap vinden we een zesde generatie Intel Core M (Skylake) processor. Op schetsen is te zien dat de convertible niet één, maar twee USB-C poorten heeft. Het toetsenbord beschikt over een USB 2.0- en USB 3.0-poort.De tablet draait op Microsofts besturingssysteem Windows 10.

ASUS Transformer Book T302 Chi

Computex 2016

Volgens de geruchten gebruikt ASUS het podium van de Computex om de ASUS Transformer Book T302 Chi te onthullen. Deze technologiebeurs vindt plaats van 31 mei tot en met 4 juni in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Wat betreft de prijsklasse is nog weinig bekend, maar moeten we het waarschijnlijk in dezelfde hoek zoeken als de T300 Chi: tussen de 600 en 700 euro voor het instapmodel.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer