Adobe Lightroom voor iOS krijgt update

0

Na deze update is het voor iOS-gebruikers mogelijk om foto’s op ware grootte en in volledige resolutie te exporteren. Daarnaast bevat de update enkele patches en verbetert het de algehele stabiliteit van de fotobewerkingsapplicatie.

Zo’n ongeveer anderhalf jaar geleden was Adobe Lightroom alleen te gebruiken op een desktop en laptop. Mobiele apparaten als tablets en smartphones moesten tot halverwege 2014 wachten tot er een mobiele versie van de fotobewerkingssoftware beschikbaar was. Aanvankelijk konden alleen iOS-gebruikers Lightroom Mobile downloaden, maar enkele maanden later was hij ook beschikbaar voor Android-apparaten.

Gebruikers die Lightroom downloadden mochten de software aanvankelijk één maand gratis uitproberen. Daarna bracht Adobe abonnementskosten in rekening als je zijn software wilde blijven gebruiken. In december 2015 besloot Adobe om van dit principe af te stappen en de applicatie gratis aan te bieden. Hierdoor is een Creative Cloud abonnement niet langer vereist om met de app te werken.

Onlangs kreeg de Lightroom-app voor Android nog een flinke opknapbeurt. Zo is het voortaan mogelijk om vanuit de app de camera te openen, foto’s te schieten en deze rechtstreeks te bewerken. Tevens kreeg de app enkele functies die we van Photoshop CC kennen, zoals Dehaze en Split Toning.

Adobe Lightroom update voor iOS

Als je de nieuwste versie van Adobe Lightroom installeert op je iPad, is het mogelijk om foto’s in volledige resolutie te exporteren. Voorheen mochten foto’s maximaal 2.560 pixels lang zijn. Voor de meeste foto’s is dat meer dan voldoende, maar als je met 4K-kwaliteit of RAW werkt bij lange na niet.

Een andere toevoeging is verbeterde 3D touch ondersteuning in het Camera Roll venster. Met Peek & Pop kun je snel een preview bekijken van je foto’s bekijken wanneer je door de Camera Roll scrolt. Als je genoeg foto’s in je bibliotheek hebt staan levert dit een forse tijdbesparing op.

Tot slot heeft Adobe enkele bugs gefixt waardoor de applicatie mogelijk kon crashen.

Adobe Lightroom downloaden

Adboe Lightroom 2.2 is zoals gezegd gratis te downloaden, zowel in de App Store als de Google Play Store. Let wel dat deze update alleen is uitgebracht voor iOS.  Android-gebruikers moeten voorlopig nog genoegen nemen met versie 2.0.1.

  • OntwikkelaarAdobe Systems
  • Platform(en)Android / iOS /
  • CategorieFotografie /
  • Downloaden
Share.

Gerelateerde tablets / apps

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom Adobe Systems

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Fotografie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer