Samsung Galaxy Tab E Lite (2016) gelekt

0

Benieuwd hoe de Samsung Galaxy Tab E Lite (2016) eruit komt te zien? Klik dan snel verder, want er zijn via internet diverse officieel ogende productfoto’s uitgelekt. Tevens zijn er specificaties en een adviesprijs bekend geworden.

Vanmorgen schreef ik over de Samsung Galaxy Tab A (2016). Deze tablet is opgedoken in de webshop van een Poolse retailer en via een pre-order te bestellen. Dat geldt niet voor de Samsung Galaxy Tab E Lite (2016). Onze collega’s van WinFuture hebben de hand weten te leggen op diverse persfoto’s van deze budgettablet.

Niet alleen dat: ook zeggen ze over informatie te beschikken over de specificaties en de winkelprijs van deze instapper. Laten we eens een kijkje nemen.

Eerder zagen we de Samsung Galaxy Tab E (2016) al via een Amerikaanse webshop uitlekken.

Bron: WinFuture

Specificaties Samsung Galaxy Tab E Lite (2016)

Volgens WinFuture gaat Samsung binnenkort een drietal 7 inch grote Samsung Galaxy Tab E (2016) tablets onthullen: de Samsung Galaxy Tab E 7.0, Galaxy Tab E Lite en Galaxy Tab E Lite Kids. Het is naar verluidt een heruitgave van de Samsung Galaxy Tab 3 Lite van afgelopen jaar. Qua specificaties is er dus niet heel veel veranderd, alleen enigszins opgeschroefd.

De Samsung Galaxy Tab E Lite (2016) heeft naar verluidt een 7 inch scherm met een resolutie die we ronduit laag mogen noemen: slechts 1024 bij 600 pixels. Onder de kap vinden we een Spreadtrum SC8830 quadcore-processor. Deze bestaat uit vier ARM Cortex-A7 kernen die een kloksnelheid hebben van 1.3GHz. Het werkgeheugen (RAM) is slechts 1GB, de opslagcapaciteit 8GB. Gelukkig is deze wel uit te breiden dankzij een microSD-kaart.

WinFuture maakt alleen melding van een 2 megapixelcamera aan de achterkant, zonder flitser. De accu heeft een vermogen van 3.600 mAh. Hiermee zou de tablet tot wel 9 uur meegaan met een lading. Wat betreft connectiviteit zul je genoegen moeten nemen met WiFi en Bluetooth 4.0 (LE). De tablet is 9,7 millimeter dik en weegt 310 gram. De budgettablet wordt naar verluidt aangedreven door Android 4.4 (KitKat), een zwaar verouderde versie van Googles mobiele besturingssysteem.

Bron: WinFuture

Prijs en beschikbaarheid

WinFuture zegt dat de Samsung Galaxy Tab E Lite (2016) een adviesprijs van 149,99 dollar krijgt, zo’n 137 euro. Daarmee heeft deze tablet hetzelfde prijskaartje als de Samsung Galaxy Tab A (2016). Als ik moest kiezen, dan heb ik de knoop snel doorgehakt: dan zou ik voor de Galaxy Tab A (2016) gaan. Dezelfde prijs, maar de specificaties zijn net even iets beter.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer