LMcable laadt zowel iPad als Android-tablets

0

Heb je niet zo honkvast, of heb je naast een privétablet er ook een van je werk liggen die op verschillende besturingssystemen draaien? Dan ben je aangewezen op de oplader die bij jouw merk hoort. De LMcable brengt daar verandering in en combineert een Lightning Connector en microUSB-aansluiting in één kabel. Deze lader kun je dus gebruiken om zowel je iPad als Android-tablet op te laden.

Zo’n beetje alle Android-tablets en –smartphones die in omloop zijn, zijn voorzien van een microUSB-aansluiting (hoewel USB-C steeds vaker zijn opwachting maakt). Apple daarentegen heeft ervoor gekozen om zijn nieuwste iPads, iPhones en iPods te voorzien van een Lightning Connector. De oplader van een Android-tablet en iPad zijn dan ook niet voor elkaar in te wisselen.

Maar wat als je zowel Android-apparaten als iDevices in je dagelijkse leven gebruikt? Dan moet je erop bedacht zijn om altijd de juiste lader bij de hand te nemen. Of je neemt ze simpelweg overal mee naar toe (thuis, werk, vakantie), of je bestelt meerdere exemplaren van een lader. Niet bepaald handig, of duurzaam wat dat betreft. Dat moet anders kunnen, zo dacht een Australische ondernemer.

LMcable: Lightning Connector en microUSB in één

De oplossing die hij bedacht is de LMcable: een oplader die een Lightning Connector en microUSB-poort combineert. Met de ene zijde kun je een iPad, iPhone of iPod opladen. Als je de draad omdraait is hij compatibel met alle apparaten met microUSB-aansluiting (tablets, smartphones, powerbanks), ongeacht het besturingssysteem (naast Android ook bijvoorbeeld met Windows en BlackBerry OS). “LMcable is the only charging cable you ever need!”, zo valt te lezen op zijn Kickstarter-pagina.

De voordelen van een dergelijke lader spreken voor zich: je hebt altijd de juiste kabel bij de hand om je tablet of smartphone op te laden, of een vriend of collega uit de brand te helpen. Maar er is ook een keerzijde. Dat wil zeggen, voor Apple-gebruikers. Met de originele adapter kunnen zij de kabel op twee manieren aansluiten op hun iPad en iPhone (onder is boven en boven is onder), met de LMcable past hij nog maar op één manier.

De draad van de LMcable is uitgerust met leer en de connector met koper. Zo ziet de lader er niet alleen modieus uit, maar is de bedrading tevens tot tien keer zo duurzaam in vergelijking met reguliere draden. De LMcable ondersteunt tevens supersnelle dataoverdracht en fast charging.

LMcable

LMcable bestellen

De LMcable is op dit moment niet meer dan een idee op papier. Via Kickstarter probeert de Australische ondernemer voldoende geld in te zamelen om dit concept te verwezenlijken. Zijn doel was om 5.000 Australische dollar (3.300 euro) in te zamelen. Dat bedrag was al binnen 48 uur gerealiseerd. Inmiddels staat de teller op ruim 82.000 Australische dollars (54.000 euro).

Voor omgerekend 14 euro kun je al een LMcable bestellen. Half april worden de eerste exemplaren geleverd. Bestellen doe je via Kickstarter.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer