Apple: ‘Navigeren met Apple Pencil blijft mogelijk’

0

Je hoeft niet bang te zijn dat je de Apple Pencil straks niet langer kunt gebruiken om te navigeren op je iPad Pro. Het gerucht ging namelijk de ronde dat dit met de introductie van iOS 9.3 niet langer mogelijk is. Daar is dus niets van waar.

Dat bevestigt een woordvoerder van Apple tegenover The Verge.

Gisteren schreef ik over het gerucht dat Apple navigeren met de Apple Pencil bij de eerstvolgende update van Apples mobiele besturingssysteem verdwijnt. Ontwikkelaars en early adopters van iOS 9.3, waarvan deze week de vierde bètaversie van verscheen, merkten dat zij hun digitale pen niet langer als navigatiemiddel konden gebruiken sinds Apple de tweede testversie van iOS 9.3 uitrolde. Ook kwam het probleem niet voor op de lijst met bekende knelpunten (bugs) van Apple. Daaruit trokken zij de conclusie dat navigeren met de Apple Pencil straks niet langer mogelijk is.

Myke Hurley, een van de oprichters van Relay.fm, vertelde onlangs in een podcast dat hij van meerdere bronnen had begrepen dat Apple bewust deze feature uit de Apple Pencil had gehaald. “Het is geen bug dat ze [Apple] drie bètaversies over het hoofd hebben gezien: het is een keuze”, aldus Hurley.

‘Navigeren met Apple Pencil in volgende bèta weer mogelijk’

Daar klopt dus helemaal niets van. Een woordvoerder van Apple laat tegenover The Verge weten dat navigeren met de Apple Pencil vanaf de volgende testversie van iOS 9.3 weer mogelijk is. Apple is bezig om deze functie te verbeteren en had hem daarom tijdelijk uit de bèta’s gehaald. Gebruikers hoeven dus niet bang te zijn dat Apple zijn digitale pen ‘uitkleedt’.

“Apple Pencil has been a huge hit with iPad Pro users, who love it for drawing, annotating and taking notes. We believe a finger will always be the primary way users navigate on an iPad, but we understand that some customers like to use Apple Pencil for this as well and we’ve been working on ways to better implement this while maintaining compatibility during this latest beta cycle. We will add this functionality back in the next beta of iOS 9.3.”

De iPad Pro is momenteel het enige apparaat dat de Apple Pencil ondersteunt. Volgens de geruchten kunnen we straks ook naar hartenlust tekenen op de iPad Air 3, die naar verluidt half maart wordt gepresenteerd door Apple.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.9 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2732 x 2048
  • Afmetingen 305.7 x 220.6 x 6.9 mm
  • Processor Apple A9X
  • Gewicht 713 gram
  • Opslagruimte 128 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer