MWC: Fujitsu onthult Fujitsu Tablet Stylistic Q736

0

Fujitsu heeft een nieuwe tablet voor de zakelijke markt uit de doeken gedaan: de Fujitsu Tablet Stylistic Q736. Dit is naar eigen zeggen “het veiligste 2-in-1 apparaat” dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Zo is de tablet uitgerust met een handpalmsensor.

Fujitsu is geen onbekende speler op de tabletmarkt voor (voornamelijk) zakelijke klanten. Zo onthulde het Japanse technologiebedrijf in januari nog twee Windows-tablets: de Fujitsu ARROWS Tab R726/M en Fujitsu ARROWS Tab Q736/M. Amper een maand later komt Fujitsu opnieuw met een Windows-tablet: de Fujitsu Table Stylistic Q736.

Specificaties Fujitsu Tablet Stylistic Q736

De Fujitsu Tablet Stylistic Q736 heeft een 13.3 inch groot scherm met IPS met Full HD-resolutie (1920 bij 1080 pixels). Tevens is het scherm voorzien van een coating waardoor je de tablet ook in het felle zonlicht kan gebruiken. Onder de motorkap vinden we een razendsnelle zesde generatie Intel Core i7 Skylake-processor. Over de hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit wil Fujitsu niets kwijt in het persbericht.

Fujitsu Tablet Stylistic Q736

Het Japanse bedrijf staat daarentegen wel uitgebreid stil bij de beveiligingsopties van de Stylistic Q736. Zo is de tablet uitgerust met een handpalmsensor die voorzien is van biometrische technologie. Je houdt je handpalm boven deze sensor en vervolgens scant deze de aderen in je hand. Volgens Fujitsu is deze techniek sneller, makkelijker en accurater dan andere biometrische inlogmethodes. Verder biedt de tablet ondersteuning voor SmartCard technologie (via NFC), versleutelde harde schijven en Intels Trusted Platform Module (TPM) voor beveiligde opslag.

De batterij gaat naar eigen zo’n 9,5 uur mee met een lading. Naast WiFi en NFC is tablet tevens uitgerust met 4G/LTE-module en GPS. De tablet wordt aangestuurd door Microsofts besturingssysteem Windows 10 Pro.

Accessoires

De Fujitsu Tablet Stylistic Q736 is tevens verkrijgbaar met een aantal accessoires. Zo zijn er twee verschillende toetsenborden –één met extra batterij en zonder deze toevoeging– en een desk cradle waarmee de tablet in een handomdraai transformeert in een desktop. Als de tablet wordt aangesloten op het toetsenbord met extra batterij, wordt de levensduur verlengd van 9,5 naar 15 uur.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujitsu Tablet Stylistic Q736 ligt vanaf maart 2016 wereldwijd in de winkels. Wat dit beveiligde stukje techniek gaat kosten is niet bekend gemaakt.

 

Weten welke nieuwe tablets er voorbij zijn gekomen in Barcelona? Klik of druk dan op de MWC2016 tag.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer