MWC: Panasonic kondigt Toughpad FZ-F1 en FZ-N1 aan

0

Na Alcatel, Huawei, Lenovo en ZTE was het vandaag de beurt aan Panasonic. Het Japanse technologiebedrijf deed op het Mobile World Congress (MWC) een tweetal handheld tablets met barcodelezer uit de doeken: de Panasonic Toughpad FZ-F1 en Panasonic Toughpad FZ-N1.

De doelgroep voor deze tablets moge duidelijk zijn: deze klanten zijn werkzaam in de logistieke sector. Denk aan post- en koeriersdiensten, onderhoudsmonteurs, hulpdiensten en de detailhandel. Niet alleen het ontwerp wijkt sterk af wat we gewend zijn uit de Toughpad-serie: deze tablets zijn meestal rond de 20 inch groot. De Panasonic Toughpad FZ-F1 en FZ-N1 zijn met een schermgrootte van 4.7 inch dan ook verreweg de kleinste toestellen in deze reeks.

Specificaties Panasonic Toughpad FZ-F1 en FZ-N1

De specificaties van beide producten zijn aan elkaar gelijk, met uitzondering van het besturingssysteem. De Panasonic FZ-F1 draait op Windows 10 IoT Mobile Enterprise, de FZ-N1 op Android 5.1.1 (Lollipop). Deze laatste is tevens uitgerust met Android for Work.

Zoals gezegd hebben beide handhelds een 4.7 inch 720p display. Panasonic belooft dat het scherm altijd goed leesbaar is het felle zonlicht. De buitenkant van de behuizing is voorzien van een stevige beschermhoes (rugged). Deze beschermt de tablet tegen een val van 1,80 meter. Omdat de tablets veel in de buitenlucht gebruikt worden zijn ze IP67 gecertificeerd. Dat betekent dat ze stof- en waterbestendig zijn. Handig voor op de werkvloer in de werkplaats: de tablets zijn met handschoenen aan te bedienen.

Panasonic Toughpad FZ-F1

Panasonic Toughpad FZ-F1

Onder de motorkap heeft Panasonic een niet nader gespecificeerde Qualcomm Snapdragon quadcore-processor geplaatst die beide tablets aandrijft. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, het intern geheugen 16GB (flash). De Toughpads zijn ieder voorzien van drie microfoons met ruisonderdrukking en twee luidsprekers. De connectiviteitsmogelijkheden zijn aanzienlijk: naast WiFi, Bluetooth en NFC voor draadloze betalingen, zijn beide tablets voorzien van een micro-USB-poort, microSD-kaartlezer en maar liefst twee sleuven voor micro-simkaarten.

Met de 8 megapixelcamera aan de achterkant is het mogelijk om documenten te fotograferen. Aan de voorzijde vinden we een 5 megapixelcamera. Naast barcodes scannen en documenten fotograferen kun je tevens bellen met de Toughpad FZ-F1 en FZ-N1.

Accessoires

Beide handhelds zijn te gebruiken met diverse accessoires. Zo kunnen klanten bij de tablets bijvoorbeeld een actieve of passieve pen aanschaffen waarmee klanten een handtekening zetten als ze een pakketje in ontvangst nemen. Een optionele extra batterij verdubbelt de batterijduur van 8 naar 16 uur. Verder is het mogelijk om een handriem, cradle, holster en een laadstandaard te kopen.

Panasonic Toughpad FZ-N1

Panasonic Toughpad FZ-N1

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic Toughpad FZ-F1 (met Windows 10 IoT Mobile Enterprise) is vanaf juni verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.746 euro (excl. BTW). De Panasonic Toughpad FZ-N1 (met Android Lollipop) ligt ergens in het najaar in de winkels en kost bij lancering 1.715 euro (excl. BTW). De garantie op beide tablets bedraagt standaard drie jaar.

 

Weten welke nieuwe tablets er voorbij zijn gekomen in Barcelona? Klik of druk dan op de MWC2016 tag.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer