ZTE onthult Spro Plus Smart Projector tablet

1

Het Chinese ZTE Mobile Devices heeft een nieuw product aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC): de Spro Plus Smart Projector. Het is een projector en tablet in één apparaat, die je naast projecteren ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld te e-mailen en Skype-gesprekken te voeren.

Wellicht klinkt ZTE niet direct bekend in de oren. Hier in Europa is het Chinese technologiebedrijf nog een relatief kleine speler. In thuisland China en de VS daarentegen is een partij om rekening mee te houden. ZTE heeft wereldwijd inmiddels een handjevol tablets gelanceerd, waaronder de ZTE E9Q, ZTE Light 8 en ZTE V70. Tevens is het bedrijf actief op de smartphonemarkt.

Met de ZTE Spro Plus Smart Projector zet ZTE zijn pijlers zowel op het bedrijfsleven als de consument die op zoek is naar een high-level product voor entertainmentdoeleinden. Van de Spro1 en Spro2, zijn voorgangers, zijn wereldwijd 500.000 exemplaren verkocht.

ZTE Spro Plus Smart Projector

Specificaties ZTE Spro Plus Smart Projector

De ZTE Spro Plus Smart Projector heeft een 8.4 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (2K). Onder de kap vinden we 3GB RAM-geheugen en 32GB of 128GB intern geheugen. Mocht dat te weinig zijn, dan is het mogelijk om met een SDXC-kaart de opslagcapaciteit uit te breiden tot maximaal 2TB. Aan de onderkant vinden we een standaard.

Jammer om te horen is dat de ZTE Spro Plus Smart Projector op een behoorlijk verouderde versie van Googles mobiele besturingssysteem draait: Android 4.4 (KitKat). De batterij is maar liefst 12.100 mAh groot (50.820 mWh). Ondanks dit forse vermogen gaat de projector/tablet slechts 6 uur mee met een lading op een helderheid van 300 lumen (bij 500 lumen 4 uur). Verder beschikt de Spro Plus Smart Projector over twee 4 watt JBL Audio System speakers met Dolby Surround, een Harman sub-miniatuur microfoon die jouw stem tot 5 meter afstand oppikt, dual-band WiFi (802.11 b/g/n/ac), Bluetooth 4.1 (LE) en GPS/AGPS. Hij is ook verkrijgbaar met 4G/LTE-module.

ZTE Spro Plus Smart Projector

Ook biedt de Spro Plus Smart Projector ondersteuning aan een infrarood Touch Pen, game controller en tripod. De projector/tablet is 228,8 x 150 x 24,8 millimeter (L x B x D).

Met de ingebouwde sensoren is het mogelijk om haarscherp beeld op een scherm of muur te projecteren met een beelddiagonaal van 80 inch (maximaal 2,40 meter afstand). Om vertekening van het beeld tegen te gaan is de Spro Plus Smart Projector voorzien van verticale en horizontale keystone correction. De schermhelderheid bedraagt 500 lumen. Externe apparaten verbinden met de projector gebeurt met een techniek die Instant QR Pairing heet.

Prijs en beschikbaarheid

De ZTE Spro Plus Smart Projector is komende zomer wereldwijd verkrijgbaar. De adviesprijs laat ZTE nog even voor wat het is.

 

Weten welke nieuwe tablets er voorbij zijn gekomen in Barcelona? Klik of druk dan op de MWC2016 tag.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer