MWC: Lenovo toont drie Lenovo TAB3 tablets

0

Lenovo heeft op het Mobile World Congress (MWC) een drietal nieuwe Android-tablets onthuld: de Lenovo TAB3 7, TAB3 8 (omslagfoto) en TAB3 10 Business. Ze hebben ieder hun eigen doelgroep: de eerste twee zijn bestemd voor gezinnen met kinderen, de laatstgenoemde voor ondernemers die onderweg productief willen zijn.

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) begin dit jaar presenteerde Lenovo al een groot aantal tablets. Wie dacht dat het Chinese bedrijf voorlopig klaar was met het op de markt brengen van nieuwe tablets heeft het goed mis. Zondagavond Nederlandse tijd heeft Lenovo nog eens zes nieuwe tablets uit de doeken gedaan. In dit artikel sta ik stil bij de Lenovo TAB3-reeks, drie tablets die op Googles besturingssysteem Android draaien.

Specificaties Lenovo TAB3 7 en 8

De Lenovo TAB3 7 en 8 hebben vrijwel identieke specificaties. Te beginnen met de punten waarop beide tablets aan elkaar gelijk zijn. Zo worden beide tablets aangedreven door een quadcore-processor die geklokt is op 1.0GHz en hebben ze ieder 1GB werkgeheugen (RAM), een 5 en 2 megapixelcamera, Dolby Atmos audio, Adaptive Display dat blauw licht filtert en het lichtniveau zich automatisch aanpast aan de omgeving, IP52 certificering (spatwaterdicht) en zijn ze uitgerust met de nieuwste versie van Googles besturingssysteem, Android 6.0 (Marshmallow).

Dan de specificaties waarop beide Android-tablets van elkaar verschillen. Allereerst het display. De Lenovo TAB3 7 heeft zoals de naam al aangeeft een 7 inch SD IPS-scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Zijn grotere broer heeft een HD IPS-scherm met een beelddiagonaal van 8 inch en een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De Lenovo TAB3 7 heeft een batterij met een vermogen van 3.450 mAh en 8GB of 16GB aan intern geheugen. De accu van de Lenovo TAB3 8 is met een capaciteit van 4.290 mAh een stuk krachtiger en heeft standaard een opslagcapaciteit van 16GB.

Lenovo TAB3 7

Deze tablets zijn specifiek bedoeld voor gezinnen met kinderen. Om jonge kinderen te beschermen heeft Lenovo Kid’s Mode vooraf geïnstalleerd. Deze bevat naast Safe Browsing tevens opties voor ouders om het tabletgebruik aan banden te leggen (bijvoorbeeld door WiFi op bepaalde tijdstippen uit te schakelen, omdat ze dan moeten slapen). Ook zijn ze in diverse vrolijke kleuren verkrijgbaar.

Specificaties Lenovo TAB3 10 Business

Voor het zakelijke segment heeft het Chinese bedrijf de Lenovo TAB3 10 gemaakt. Deze Android-tablet heeft een 10 inch FHD IPS-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en Gorilla Glass 3, een 1.3GHz quadcore-processor, 2GB of 3GB RAM, 32GB of 64GB intern geheugen, een 8 en 5 megapixelcamera, een 7.000 mAh batterij (goed voor 12 uur productiviteit), twee speakers met Dolby Atmos audio, IP52 certificering (spatwaterdicht), dual-band WiFi (ac), NFC en GPS, ondersteuning voor USB On-The-Go (OTG), Android for Work, Google Play for Work en innovatieve snufjes als geotechnologie om zogeheten geofences te creëren. 4G is optioneel. De tablet draait op Android 6.0 (Marshmallow).

De Lenovo TAB3 7 en 8 zijn vanaf juni verkrijgbaar. De TAB3 7 begint bij een prijs van 119 euro, de TAB3 8 vanaf 149 euro. De Lenovo TAB3 10 Business ligt vanaf juli in de winkels. De adviesprijs voor dit model is nog niet bekend gemaakt.

Weten welke nieuwe tablets er voorbij zijn gekomen in Barcelona? Klik of druk dan op de MWC2016 tag.

Lenovo TAB3 10 Business

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer