Bug Microsoft Surface Pro 4 en Surface Book opgelost

0

Het heeft even geduurd, maar dan is daar eindelijk de oplossing van de batterij-bug in Microsofts nieuwste tablet-computer en laptop. De fout in de software, waardoor de twee Microsoft-tablets in slaapstand nog veel energie verbruikten, is verholpen, mede dankzij een software update van Intel.

Het probleem deed zich voor bij de meeste Surface Books en bij sommige Microsoft Surface Pro 4 tablets. In oktober van vorig jaar werd de bug ontdekt door vele gebruikers. Niet veel later erkende Microsoft de fouten in de software en beloofde men de fouten op te lossen in het begin van het nieuwe jaar.

Dat werd uiteindelijk februari 2016. Met de nieuwste software updates van de Surface Pro 4 en de Surface Book worden onder andere de Precise Touche-driver en de HD Graphics 520-driver, beiden van Intel, geüpdatet.

Wanneer de je deksel van de Surface Book sloot trad het apparaat niet goed in slaapstand. Hierdoor werd veel energie verbruikt en liep de accu snel leeg. Ook kon de machine hierdoor heet worden. Veel kopers losten het probleem op door de instellingen te wijzigen zodat de Surface Book of de Surface Pro 4 niet meer in slaapstand werd geschakeld maar in sluimerstand.

De Surface Pro 4 is alweer de vierde generatie tablet-computers van Microsoft. Het apparaat werd gelanceerd als alternatief voor de laptop. Vooral de Macbook moest het ontgelden in de vergelijkingen die Microsoft maakte tijdens de productpresentatie en in verschillende commercials voor het apparaat. De Surface Pro 4 werd onder andere door Tweakers geëerd met een award.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12.3 inch
  • Besturingssysteem Windows
  • Schermresolutie 2736 x 1824
  • Afmetingen 292.10 x 201.42 x 8.45 mm
  • Processor 6de generatie Intel Core m3i5 of i7
  • Gewicht 786 gram
  • Opslagruimte 1000 / 128 / 256 / 512
  • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer