iPad-goochelaar laat chimpansees verbazen

0

Ben je dol op de iPad, goocheltrucjes en apen? Dan is de volgende video echt iets voor jou. iPad-goochelaar Simon Pierro tovert uit het scherm van zijn iPad pinda’s. Als de chimpansees zijn act proberen na te doen, zijn ze helemaal de kluts kwijt.

Misschien dat de naam Simon Pierro je bekend in de oren klinkt. Dat kan: ik schreef namelijk al eerder over deze Duitse illusionist. Waar goochelaars normaliter een toverstokje, hoge hoed, een stok kaarten, bloemen, doekjes en andere hulpmiddelen gebruiken, vertrouwt Pierro voor zijn goocheltrucs op zijn iPad.

Simon Pierro, ook wel beter bekend als de iPad Magician, wordt langzaamaan een internetfenomeen. Hij heeft uiteraard zijn eigen YouTube-kanaal, maar heeft ook al vele malen opgetreden voor een live publiek. Zijn acte de présance bij de Amerikaanse talkshow host Ellen Degeneres vorig jaar februari was het gesprek van de dag.

Ditmaal treedt de Duitse illusionist niet op voor een groep mensen, maar vertoont hij zijn kunsten voor een aantal chimpansees. 2016 is volgens de Chinese kalender het jaar van de aap. Om hier bij stil te staan leek het Pierro leuk om ditmaal enkele chimpansees voor de gek te houden.

Teleurstelling en blijdschap

In de onderstaande video is goed te zien dat de chimpansees er niets van begrijpen. Pierro laat voor zijn eerste truc een pinda op het scherm van zijn iPad zien en tovert deze in zijn hand. Vervolgens probeert de chimpansee de truc te herhalen, maar zonder succes. Als Pierro de pinda aan haar wil geven is hij ineens uit zijn hand verdwenen. Je ziet de chimpansee verbaasd kijken en gaat op zoek naar de pinda. Je ziet haar denken: ‘Mijn lekkernij kan toch niet zomaar verdwenen zijn?’.

De mooiste truc is dat Pierro melk in de iPad schudt en een van de chimpansees deze probeert op te drinken. Ze pakt zelfs de iPad af om de meld te drinken. Wederom een grote teleurstelling voor de chimpansee. Om het goed te maken tovert Pierro op het einde van de video een lading pinda’s uit het scherm. Dan is de chimpansee alles weer vergeten en omhelst ze hem zelfs.

Al met al een prachtige en aandoenlijke video. Kijk en oordeel zelf maar.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer