ASUS Transformer Pad TF701T krijgt Android Lollipop-update

0

Heb jij thuis een toevallig een ASUS Transformer Pad TF701T liggen? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. Er is een update beschikbaar voor deze convertible in de vorm van CyanogenMod 12.1 (Android 5.1 (Lollipop). Let wel: het gaat hier om een bètaversie van Google’s besturingssysteem.

De ASUS Tranformer Pad TF701T gooide hoge ogen toen de convertible in 2013 werd gelanceerd. De tablet heeft een prachtig scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels en een toetsenbord dat je kunt aansluiten en ontkoppelen. Het was dan ook betreurenswaardig dat deze convertible slechts korte tijd werd ondersteund door ASUS. Android 4.4 (KitKat) is de laatste versie die het Taiwanese technologiebedrijf officieel uitrolde.

Gelukkig is er een actieve community die hier geen genoegen mee neemt. Dankzij CyanogenMod-ontwikkelaars is er nu een update beschikbaar voor de ASUS Transformer Pad TF701T. Het is weliswaar geen Android 6.0 (Marshmallow), maar toch een behoorlijke upgrade naar Android 5.1 (Lollipop).

De update is beschikbaar in de vorm van een custom rom: CyanogenMod 12.1. Ik moet er wel bij zeggen dat het hier om een zogeheten Nightly Build gaat, een bètaversie van het alternatieve besturingssysteem. Met andere woorden, het is mogelijk dat je nog de nodige bugs en schoonheidsfoutjes aantreft als je deze OS installeert.

Als dat geen probleem voor je is, dan kun je CM 12.1 hier downloaden.

Specificaties ASUS Transformer Pad TF701T

De ASUS Transformer Pad TF701T heef een 10.1 inch Super IPS+ LCD-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels, een pixeldichtheid van 299 ppi en Corning Gorilla Glass 2. Onder de motorkap vinden we een NVIDIA Tegra 4 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.9GHZ, 2GB RAM en 32GB intern geheugen dat uitbreidbaar is met een microSD-kaart tot 64GB.

Verder heeft de convertible een 5 en 1.3 megapixelcamera, 7.820 mAh batterij, dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 3.0 en GPS. De tablet is 8,9 millimeter dik en weegt 585 gram (exclusief toetsenbord).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer