Aandeel Android 6.0 (Marshmallow) bijna verdubbeld

0

Een nieuwe maand is aangebroken, wat inhoudt dat Google nieuwe distributiecijfers van zijn mobiele besturingssysteem bekendmaakt. Uit de laatste cijfers blijkt dat het aandeel van Android 6.0 (Marshmallow) de afgelopen maand bijna verdubbeld is. Android 4.4 (KitKat) is nog altijd de populairste Android-versie.

Dat blijkt uit de nieuwste Android-distributiecijfers die Google dinsdagavond Nederlandse tijd heeft bekendgemaakt.

Android Marshmallow

Begin januari stond de teller van Android 6.0 (Marshmallow) nog op 0,7%. Inmiddels is dat aandeel opgelopen naar 1,2%. Weliswaar nog altijd een bescheiden aandeel, maar wel bijna een verdubbeling ten opzichte van vorige maand.

Android Marshmallow  is nog altijd maar mondjesmaat beschikbaar. Voor diverse nieuwe high-end smartphones is het nieuwe besturingssysteem al beschikbaar, maar dat geldt niet voor tablets. Sony en Samsung hebben aangekondigd dat ze de komende maanden Android Marshmallow gaan uitrollen naar verschillende vlaggenschepen. De NVIDIA Shield Tablet K1 ontving afgelopen december deze update. De Amerikaanse chipfabrikant was maandagavond Nederlandse tijd begonnen met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) naar de originele NVIDIA Shield Tablet. Echter, doordat een groot aantal gebruikers klaagden dat WiFi niet langer werkte na de update besloot NVIDIA om de uitrol voorlopig te staken.

Bron: Android Developer Dashboard

Android Lollipop en andere Android-versies

Het aandeel van Android 5.0 en 5.1 (Lollipop) steeg in een maand tijd van 32,6% naar 34,1%. De gebruikersbasis van beide versie ontlopen elkaar niet en is gelijk verdeeld.

De populairste Android-versie onder gebruikers is Android 4.4 (KitKat). Dit besturingssysteem kromp afgelopen maand van 36,1% naar 35,5%. Android Lollipop (5.0 en 5.1) en Android Jelly Bean (4.1, 4.2 en 4.3) volgen op de voet met respectievelijk 34,1% en 23,9%. Android Gingerbread (2.3), Android Ice Cream Sandwich (4.0) en Android Froyo (2.2) vormen de hekkensluiters. Zij hebben een aandeel van achtereenvolgens 2,7%, 2,5% en 0,1%.

iOS 9

Uit de laatste distributiecijfers van Apple blijkt dat driekwart (75%) van alle iPads en iPhones op iOS 9 draait, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem. Op ruime afstand volgt iOS 8 met 19%. Slechts één op de twaalf apparaten (7%) draait op een oudere versie.

Actie bij Centralpoint: Nu bij aankoop van één van de HP Elite x2 1012 actiemodellen, kunt u tijdelijk ook GRATIS uw eigen sleeve ontwerpen en bestellen. De actie is geldig tot en met 31 april 2016 of zolang de voorraad strekt, OP=OP

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer