‘Samsung werkt aan Samsung Galaxy Tab E Kids met vernieuwde Kids Mode’

0

Samsung werkt aan een kindertablet die door het leven gaat onder de naam Samsung Galaxy Tab E Kids. Deze tablet wordt waarschijnlijk uitgerust met een verbeterde versie van Samsungs Kids Mode applicatie.

Dat zeggen anonieme, maar welingelichte bronnen tegen SamMobile.

Onlangs publiceerde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf een pagina waarin het stilstaat kinderen en tablets. Dat gecombineerd met de geruchten dat een speciale uitvoering van de Galaxy Tab E 7.0 tablet gaat uitbrengen, verklapt dat Samsung meer voor ons in petto heeft. De nog te verschijnen tablet zou de opvolger moeten worden van de Samsung Galaxy Tab 3 Kids.

Specificaties Samsung Galaxy Tab E Kids

Over de Samsung Galaxy Tab E Kids is weinig bekend. De tablet heeft naar verluidt een 7 inch scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Onder de motorkap vinden we een 1.3GHz processor, 1.5GB aan werkgeheugen, slechts 8GB aan intern geheugen (dat weliswaar is uit te breiden) en 4G-connectiviteit.

Kids Mode

Naast een kindertablet werkt Samsung volgens SamMobile ook aan een vernieuwde versie van zijn applicatie Kids Mode, die overigens ook is te downloaden voor andere Android-tablets in de Google Play Store. Volgens de techwebsite gaat het om een grote update: zo krijgt de app naar verluidt een geheel nieuwe interface met verbeterde animaties, waardoor hij visueel gezien nog kindvriendelijker wordt dan voorheen. Meer informatie heeft de anonieme bron waarop SamMobile zich beroept op dit moment niet.

Kids Mode geeft ouders de mogelijkheid om bepaalde apps ontoegankelijk te maken voor hun kroost. Dat is weliswaar al mogelijk op Android-tablets, maar met Kids Mode gebeurt dat op een speelse en kinderlijke manier, onder meer met een geanimeerd thuisscherm en karakters die zelf kunnen aanpassen. Ook het verrichten van in-app aankopen is niet mogelijk, tenzij de ouders nadrukkelijk toestemming geven. Tot slot krijg je bij Kids Mode ook enkele games en andere kindvriendelijke content.

Wanneer we de Samsung Galaxy Tab E Kids met vernieuwde Kids Mode verschijnt is niet bekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer