‘HTC werkt aan HTC Desire T7 tablet’

0

In de database van GFXbench is een onbekende, 6.9 inch grote tablet van HTC opgedoken. Deze heeft modelnummer HTC IV5001-A, maar luistert naar de naam HTC Desire T7, waarin de letter –T vanzelfsprekend staat voor tablet.

Inmiddels is de HTC IV5001-A uit de database van GFXbench verwijderd, maar gelukkig is er een screenshot die de specificaties van de tablet bij naam en toenaam noemt.

Specificaties HTC Desire T7

Volgens GFXbench heeft de HTC Desire 7T een beelddiagonaal van 6.9 inch en een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Een klein en compact formaat, maar met een schermresolutie waar je niet over naar huis hoeft te schrijven. Dat geldt ook voor de overige specificaties. Onder de motorkap vinden we een Spreadtrum SC8830 quadcore-processor die geklokt is op 1.3GHz. De GPU is een Mali-400 MP2 van ARM. Het werkgeheugen bedraag slechts 1GB en de opslagcapaciteit 16GB. Zowel aan de voor- als de achterkant vinden we een 5 megapixelcamera. De tablet draait op Android 5.0 (Lollipop).

De specificaties liegen er niet om: het gaat hier om een budgettablet. En daar ook een budgetprijs bij. De HTC Desire T7 dook afgelopen jaar al op in de database van Zauba, een Indiase test- en keuringsinstantie. Daar wordt een adviesprijs van 11.476 Indiase rupee genoemd, omgerekend 157 euro.

Mobile World Congress (MWC)

Diverse media suggereren dat HTC deze budgettablet volgend maand aankondigt op het Mobile World Congress (MWC). Dat is goed mogelijk, want HTC staat geregistreerd als exposant voor het evenement, dat van 22 tot en met 25 februari plaatsvindt in Barcelona.

De HTC Desire T7 is niet de eerste tablet van het Taiwanese technologiebedrijf. Begin 2011 verscheen de HTC Flyer, en even later de HTC Jetstream. Beide tablets gooiden niet bepaald hoge ogen en kunnen als commerciële flop bestempeld worden. Samen met Google onthulde het bedrijf eind 2014 de Nexus 9, een high-end tablet die over het algemeen goed is ontvangen door de Android-community.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
  • Gewicht 425 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer