Apps rechtstreeks te installeren vanuit zoekresultaten Google

0

Als je nu via Google Search een bepaalde applicatie zoekt, dan verschijnt er een link in beeld die je naar de betreffende pagina in de Google Play Store brengt. Van daaruit download en installeer je vervolgens de app. Zou het niet veel handiger zijn als dat rechtstreeks zou kunnen vanuit de zoekresultatenpagina? Goed nieuws: Google is druk doende om deze functionaliteit wereldwijd uit te rollen.

Gemak dient de mens, zo moet ook Google zich beseffen. Is het een gedoe om via de zoekmachine een app te zoeken, naar de Google Play Store te gaan en dan de app te installeren? Natuurlijk niet, maar je moet een paar keer vaker met je vinger op het scherm drukken en dat is behoorlijk ‘vervelend’. Het kan altijd sneller en eenvoudiger en dat is precies wat Google probeert te realiseren.

Daarom is het binnenkort mogelijk om vanuit de Search Engine Result Page (SERP) applicaties te downloaden en installeren op je Android-tablet. Daarvoor open je Google Search op je tablet en voer je een zoekopdracht in naar de game die je graag wilt spelen, of app die je per se moet hebben. Deze verschijnt (over het algemeen) boven aan de zoekresultatenpagina, inclusief een installatieknop. Als je daar op drukt wordt je niet doorgeleid naar de Play Store, maar verschijnt er een venster in beeld. Deze geeft je de mogelijkheid om de game/app te (betalen en) installeren

Let wel: dit werkt alleen met de Google-app op Android, niet met Google Chrome.

Het is mogelijk dat deze functionaliteit nog niet op jouw Android-tablet werkt. Google is momenteel druk bezig om deze feature te testen. Dat betekent dat een handjevol gebruikers de nieuwe functie kan uitproberen. Wanneer deze wereldwijd wordt uitgerold is simpelweg niet bekend. Maar Google kennende betekent dit dat iedereen waarschijnlijk dat dit niet lang meer op zich zal laten wachten.

Wat vinden jullie: een welkome aanvulling of niet? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht achter te laten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer