‘ASUS lanceert nieuwe 7.9 inch tablet op MWC’

0

De Consumer Electronics Show (CES) is nog maar net achter de rug of het volgende grote evenement staat al weer voor de deur. Van 22 tot en met 25 februari vindt in Barcelona het Mobile World Congress (MWC) plaats. Volgens geruchten die momenteel circuleren op internet gebruikt ASUS dit podium een nieuwe 7.9 inch grote Android-tablet te onthullen.

Wat is het geval? In de database van GFXbench is een onbekende Android-tablet van ASUS opgedoken. Volgens de specificaties wordt deze tablet standaard geleverd met de nieuwste Androidversie van Google: Android 6.0 (Marshmallow). Volgens de benchmark draagt de tablet de productcode ASUS P008 met zich mee.

Specificaties ASUS P008

Zoals gezegd heeft deze onbekende tablet van ASUS een beelddiagonaal van 7.9 inch. De resolutie van het display is 2048 bij 1536 pixels. Dat is omgerekend een pixeldichtheid van 324 ppi. Verder vinden we naar verluidt onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon hexacore-processor die geklokt is op 1.8GHz, Adreno 510 GPU, 2GB RAM, 16GB intern geheugen en een 8 en 2 megapixelcamera.

Dat zijn alle technische specificaties die GFXbench vermeldt. Als we afgaan op deze informatie kunnen we concluderen dat ASUS plannen heeft om een midrange tablet te lanceren. Weliswaar zijn het niet de beste specs, maar als je puur wat wilt surfen op internet, social media bekijken of e-mails wilt versturen, dan zijn deze specificaties meer dan voldoende.

ASUS P008

Bron: GFXbench

MWC 2016

Wanneer ASUS deze mysterieuze tablet gaat onthullen is onbekend. Sommigen suggereren dat het Taiwanese bedrijf het MWC-podium gebruikt om de nieuwe Android-tablet te onthullen. Tijdens de CES-beurs in Las Vegas zagen we de ASUS VivoBook Flip TP301 en ASUS VivoBook Flip TP501 voorbijkomen. Of ASUS enkele weken later weer met één of meerdere nieuwe tablets komt aanzetten is nog maar de vraag.

Daarnaast durf ik het aan om dit te betwijfelen. Als we naar de lijst van exposanten op de MWC kijken, dan is de naam ASUS of ASUSTEK nergens te bekennen. Als je filtert op tablet devices, dan verschijnen allerlei bekende namen in beeld: Archos, Dell, HP, Lenovo, LG,  Microsoft en Sandisk. Geen ASUS dus. Ook op de lijst van keynote speakers komt geen naam van een ASUS-medewerker voor.

Over een paar weken weten we meer. Mocht ik te zijner tijd of vóór die tijd meer horen omtrent de ASUS P008, dan meld ik dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer