Worms 4 nu ook in Google Play Store

0

De mobiele game Worms 4 van Team 17 is inmiddels al een half jaar te spelen op de iPad. Aan deze exclusiviteit komt nu een einde: de ontwikkelaar heeft de game nu ook beschikbaar gesteld voor Android. Deze is vanaf nu te downloaden in de Google Play Store voor 2,49 euro.

Onder de gamers is Worms wellicht een bekend concept. In twee of meerdere teams neem je het tegen elkaar op. Het doel is om de wormen van de andere teams te doden, voordat zij de kans krijgen om jou voortijdig ten grave te dragen. Daarvoor beschik je over een arsenaal aan strijd- en hulpmiddelen. Wapens als een machinegeweer, honkbalknuppel en drakenslag behoren tot het standaardarsenaal, maar juist rare, maffe wapens als een ezel, superschaap, bananenbom of heilige granaat maken Worms een kaskraker.

Twintig jaar geleden verscheen Worms voor het eerst op de Amiga. Later werd de game naar alle andere grote gaming consoles gebracht, inclusief tablets en smartphones. Kunnen potjes op de PC, PlayStation of Xbox soms nogal wat tijd in beslag nemen, zo heeft Team 17 enkele aanpassingen gedaan om de game geschikter te maken voor mobiele platforms. Zo zijn de rondes ‘korter en explosiever’, aldus de ontwikkelaar.

Verder zijn er tal van nieuwe wapens die je niet alleen kunt aanschaffen via in-app aankoop, maar ook kunt upgraden om meer schade toe te brengen aan de tegenstander. Voordat je kunt beginnen met wormen afknallen moet je kiezen of tot het rode of blauwe team wil behoren. Als jouw team vaker een vechtpartij wint, des te groter de beloning is.

Verder kent de game 80 single player missions, 5 gevechtsarena’s, World Events, Daily Challenges, Customisation options en een heuse Rad van Fortuin om nieuwe wapens te verdienen.

Worms 4 downloaden voor Android

Worms 4 is te downloaden voor zowel Android als iOS. In de Google Play Store kost de game je eenmalig 2,49 euro. In de App Store betaal je 4,99 euro. De game bevat in-app aankopen die variëren van 99 cent tot 3,99 euro per item.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Worms 4

Worms 4 Team 17

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Strategie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer