Originele NVIDIA Shield Tablet krijgt ook Android 6.0 (Marshmallow)

0

Vlak vóór de feestdagen rolde NVIDIA Android 6.0 (Marshmallow) uit naar de NVIDIA Shield Tablet K1. De Amerikaanse chipfabrikant laat weten dat ook de originele Shield Tablet de update naar deze Androidversie begin 2016 kan verwachten.

Dat schrijft NVIDIA in een tweet.

De chipfabrikant reageert met deze tweet op de vraag van een fan. Die vraagt zich af of en wanneer de NVIDIA Shield Tablet Android 6.0 (Marshmallow) tegemoet kan zien. NVIDIA laat weten dat het momenteel druk bezig is om de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem naar de originele Shield Tablet te brengen.

Wanneer NVIDIA Android 6.0 (Marshmallow) uitrolt? Een exacte datum noemt de chipfabrikant niet, maar vermoed ergens “aan het begin van het nieuwe jaar”. Oftewel, begin 2016. TabletGuide houdt de ontwikkeling nauwlettend voor je in de gaten.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet

De NVIDIA Shield Tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een Full HD resolutie van 1920 bij 1200 pixels en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de motorkap schuilt de Tegra K1 quadcore-processor die geklokt is op 2.2 GHz. Voor goede grafische prestatie heeft NVIDIA gekozen voor een Kepler GPU met 192 kernen. Het werkgeheugen is 2GB, het intern geheugen is 16GB of 32GB. Deze is eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden met maximaal 128GB.

De camera’s zijn niet heel bijzonder: zowel aan de voor- als achterkant schuilt een 5 megapixelcamera. De gaming tablet beschikt over WiFi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.0 (LE), USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Ook is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt voor mobiel internet. Ten slotte krijg je ook nog een stylus bij deze tablet. De meest recente Androidversie is momenteel Android 5.1.1 (Lollipop).

Verwar de NVIDIA Shield Tablet niet met NVIDIA Shield Tablet K1. Deze laatste uitvoering heeft dezelfde specificaties als de oorspronkelijke tablet, minus de stylus, oplader en NVIDIA Shield Controller. De Shield Tablet K1 is dan ook honderd euro goedkoper (199 euro) dan de reguliere Shield Tablet (299 euro).

Lees ook onze:

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer