Alcatel OneTouch Xess krijgt nieuwe launcher

0

Alcatel onthulde op de IFA-beurs een reusachtige tablet: de Alcatel OneTouch Xess. Deze 17.3 inch grote Android-tablet krijgt een nieuwe launcher om bepaalde content beter te promoten.

Dat schrijft Android Central vanaf de Consumer Electronics Show (CES).

De nieuwe launcher bestaat ruwweg uit vier kwadranten. Eén kwadrant legt de nadruk op de keuken en vertoont recepten, de tweede vertoont aanbiedingen in webshops als Amazon en de derde bevat snelkoppelingen naar social media en internationale nieuwsbronnen als Reuters en CNN. In het vierde en laatste kwadrant ten slotte bepaal je zelf de content. Android Central noemt home video monitoring als concreet voorbeeld. Daarmee zie je live beelden van een IP-camera, die je volgens de techwebsite gratis bij aankoop van de Alcatel OneTouch Xess krijgt.

Alcatel OneTouch Xess krijgt nieuwe launcher

Bron: Android Central

De nieuwe launcher bestaat dus uit diverse kleine minibrowsers die samen één geheel vormen en van de Xess een multifunctioneel apparaat moet maken.

Specificaties Alcatel OneTouch Xess

De Alcatel OneTouch Xess heeft een 17.3 inch groot IPS LCD-display met Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 127 ppi. Onder de motorkap vinden we een MT8783T octacore-processor van MediaTek. Deze is geklokt op een snelheid van 1.5GHz. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, het intern geheugen 32GB. Deze laatste is met een microSD-kaartje uit te breiden met maximaal 64GB.

Aan de voorkant vinden we een 5 megapixelcamera. Naast WiFi beschikt deze reusachtige tablet ook over Bluetooth 4.1 (LE) en USB 2.0-poort. De accu heeft een capaciteit van 10.000 mAh, wat gezien het schermformaat geen overbodige luxe is. Ondanks zijn formaat is de tablet slechts 9,15 millimeter dik en draait hij op Android 5.1 (Lollipop).

De Alcatel OneTouch Xess is bestemd voor entertainmentdoeleinden, zo benadrukte Alcatel tijdens de presentatie op de IFA-beurs in september. Naast het grote schermformaat heeft de tablet twee krachtige speakers van JBL. Dankzij de ingebouwde standaard hoef je de tablet niet constant vast te houden. De standaard is in drie verschillende kijk- en werkhoeken te plaatsen: 30, 50 en 70 graden.

Prijs en beschikbaarheid Alcatel OneTouch Xess

Een releasedatum en adviesprijs heeft Alcatel nog niet genoemd voor de Alcatel OneTouch Xess. Android Central meldt dat deze reusachtige Android-tablet in de loop van de eerste helft van 2016 in de schappen ligt. De site noemt een adviesprijs van 499 dollar. Dit is allemaal zoals gezegd nog niet door Alcatel bevestigd.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer