Samsung onthult Samsung Galaxy TabPRO S

0

Zoals ik dinsdagochtend al voorspelde (en hoopte) heeft Samsung het podium van de Consumer Electronics Show (CES) gebruikt om een nieuwe tablet aan te kondigen. Het gaat om de Samsung Galaxy TabPRO S, die naar eigen zeggen “een volwaardige notebook in een lichtgewicht tablet” is.

Met de Samsung Galaxy TabPRO S wil het Zuid-Koreaanse bedrijf entertainment en productiviteit combineren. “Met de Galaxy TabPro S ben je nog productiever en geniet je van de toepassingen die er het meest toe doen. Het mobiele station is ontworpen om alle doelen te dienen”, zo zegt Gerben van Walt Meijer, marketing manager Mobile bij Samsung Nederland.

Specificaties Samsung Galaxy TabPRO S

De Samsung Galaxy TabPRO S heeft een 12 inch Super AMOLED display met een resolutie van 2160 bij 1440 pixels. Dit scherm creëert naar eigen zeggen diepe kleurcontrasten, veel details en levensechte en natuurlijke kleuren. Onder de motorkap wordt de 2-in-1 tablet aangedreven door een zesde generatie Intel Core M processor. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 4GB. Samsung zegt dat de Galaxy TabPRO S zo energiezuinig is dat hij daarom geen ventilatoren heeft voor de koeling. Aan de zijkanten vinden we twee stereospeakers.

Dankzij Fast Charging is de 2-in-1 tablet in 2,5 uur volledig opgeladen. Met een volle batterij gaat de tablet naar eigen zeggen tot 10,5 uur mee. Bij aanschaf van de Samsung Galaxy TabPRO S krijg je van Samsung gratis een keyboard cover met touchpad en NFC-chip meegeleverd. Dan is de tablet niet alleen als tablet, maar ook als PC te gebruiken.

Heb je een Samsung smartphone? Dan kun je de geïntegreerde NFC-chip gebruiken om je smartphone aan de tablet te koppelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te surfen op internet als je even geen WiFi-verbinding hebt. Als je op je smartphone een bericht ontvangt, dan zie je deze vermelding op de tablet voorbijkomen. Als je daar op klikt kun je, zonder je smartphone aan te raken, reageren op het bericht. Kortom, een naadloze samenwerking tussen Windows 10 en Android. Tot slot kun je met de cover de convertible in Stand Modus gebruiken. Met behulp van magneten is de cover eenvoudig los- en vast te koppelen.

Samsung Galaxy TabPRO S

Om de productiviteit te vergroten biedt Samsung ook een multi-port adapter en Bluetooth Pen aan, maar deze moet je wel afzonderlijk aanschaffen. De multi-port adapter bevat een HDMI, USB-A en USB-C aansluiting. Prijzen van deze accessoires zijn niet bekendgemaakt.

Wat de Samsung Galaxy TabPRO S zo bijzonder maakt is dat hij twee aan/uitknoppen bevat. Dat heeft een eenvoudige verklaring: zo is de tablet zowel in portret- als landschapmodus makkelijk in- en uit te schakelen. Ook heeft de convertible één USB-C poort aan de zijkant.

De Samsung Galaxy TabPRO S is slechts 6,3 millimeter dik en is daarmee één van de dunste tablets ter wereld. Ondanks zijn slanke ontwerp weegt de Windows-tablet maar liefst 693 gram.

Prijs en beschikbaarheid Samsung Galaxy TabPRO S

De Samsung Galaxy TabPRO S is vanaf februari verkrijgbaar in Nederland. Hij verschijnt in twee verschillende versies. Je hebt daarbij de keuze Windows 10 Home als besturingssysteem, of Windows 10 Pro. De eerste uitvoering heeft een adviesprijs van 999 euro, de tweede 1.099 euro. De 2-in-1 tablet is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Samsung Galaxy TabPRO S

 

Weten welke nieuwe tablets er allemaal onthuld zijn tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas? Klik of druk dan op de CES2016 tag.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer