Acer toont high-end convertible Acer Aspire Switch 12 S

0

Naast de Acer Iconia One 8 (B1-850) budgettablet komt het Taiwanese bedrijf ook met een high-end convertible op de proppen: de Acer Aspire Switch 12 S. Hieronder lees je alles over deze Windows-tablet.

Specificaties Acer Aspire Switch 12 S

Het is geen tablet en het is geen notebook: een tablet met afneembaar toetsenbord noemen we ook wel een convertible of detachable. Acer heeft wel meer van dit soort producten in zijn portfolio. De Acer Aspire Switch is dan ook geen onbekende naam onder tabletkenners. Vandaag onthult Acer de opvolger van deze high-end Windows-convertible: de Acer Aspire Switch 12 S.

De Acer Aspire Switch 12 S heeft een 12.5 inch scherm en is verkrijgbaar in twee verschillende resoluties: Full HD (1920 bij 1080 pixels) en 4K (3840 bij 2160 pixels). Het scherm is uitgerust met Corning Gorilla Glass 4, wat de display een krasbestendig laag geeft. Acer belooft haarscherpe en levendige kleuren dankzij Zero Air Gap en IPS technology2. Om vermoeidheid aan de ogen zo veel mogelijk te reduceren, maakt Acer gebruik van zijn eigen BluelightShield software. Verder vinden we aan de voorkant front-facing speakers met Acer TrueHarmony en Dolby Audio Premium voor minimale geluidsvervorming.

De hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit zijn afhankelijk van de uitvoering die je straks kiest. De Acer Aspire Switch 12 S heeft 4GB of 8GB RAM, het interne geheugen bedraagt 128GB of 256GB (SSD). De tablet wordt aangedreven door een zesde generatie Intel Core M-processor.

Aan de achterkant heeft Acer een Camera R200 met Intel RealSense verwerkt. Hiermee is het mogelijk om 3D-afbeeldingen van een object te maken. Aan de voorzijde schuilt een 720p HD front-facing camera die je onder meer kunt gebruiken voor video conferencing met Skype.

Waar de Acer Aspire Switch 12 S echt in uitblinkt is connectiviteit. Zo biedt de tablet 802.11 b/g/n/ac dual-band WiFi. Dankzij 2×2 MU-MIMO is de draadloze internetverbinding naar eigen zeggen tot drie keer sneller dan reguliere WiFi, en bovendien een stuk stabieler en betrouwbaarder. Verder heeft deze Windows-convertible een Thunderbolt 3 op USB 3.1 type-C aansluiting, twee USB 3.0-poorten en microHDMI-aansluiting.

De Acer Aspire Switch 12 S is vervaardigd uit stevig geanodiseerd aluminium. Hij is 7,85 millimeter dik en weegt zo’n 800 gram. Inclusief het toetsenbord, dat voorzien is van backlit, is hij 17,3 millimeter dik met een gewicht van 1.400 gram.

Prijs en beschikbaarheid De Acer Aspire Switch 12 S

De De Acer Aspire Switch 12 S is vanaf februari verkrijgbaar in Europa voor een adviesprijs vanaf 1.199 euro.

Weten welke nieuwe tablets er allemaal onthuld zijn tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas? Klik of druk dan op de CES2016 tag.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer