Samsungs Windows 10 tablet krijgt WiFi certificering

0

Er is opnieuw een aanwijzing opgedoken dat Samsung aan een Window 10 tablet werkt. In de database van keuringsinstantie WiFi Alliance is de SM-W700 gespot. Dat betekent dat een lancering van de tablet wellicht aanstaande is.

Dat meldt Microsoft-News.

Samsung en Windows 10 worden niet vaak in één adem genoemd. Verreweg de meeste tablets en smartphones van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf draaien namelijk op Android, het besturingssysteem van concurrent Google.

In augustus doken de eerste geruchten op dat Samsung werkt aan een 12 inch grote tablet met Windows 10. Sindsdien is het stil gebleven rondom deze Windows-tablet. Tot vandaag. Deze tablet, die ook wel door het leven gaat als de SM-W700, heeft een certificering van de WiFi Alliance gekregen.

Tevens is de Windows-tablet van Samsung opgedoken in de database van Zauba. Daar wordt een adviesprijs van zo’n 500 euro genoemd. Afgezien van het besturingssysteem en het prijskaartje noemen beide keuringsinstanties enkel het schermformaat van de tablet: 12 inch. De afgelopen maanden zagen we echter al specificaties van de mysterieuze tablet voorbijkomen bij Geekbench.

Specificaties Samsung SM-W700

De SM-W700 krijgt volgens de benchmark een 12 inch Super AMOLED display. Dit type scherm zagen we al eerder verschijnen op de Samsung Galaxy Tab S en Samsung Galaxy Tab S2. De resolutie bedraagt naar verluidt 2560 x 1600 pixels of 3840 x 2400 pixels. De 14nm Intel Core M-processor vormt het hart van de tablet. Verder heeft de SM-W700 volgens de geruchten 4GB aan werkgeheugen, is hij slechts 6,2 millimeter dik, weegt hij 600 gram, is hij uitgerust met Windows 10 en krijg je er een S-Pen bij cadeau.

Dat laatste is niet vreemd: wellicht wil Samsung op deze manier de strijd aanbindt met concurrenten als Surface Pro 3 en 4 van Microsoft en de iPad Pro van Apple. Deze convertibles beschikken ieder over een eigen stylus. Door gratis een S-Pen te leveren wil Samsung zijn tablets waarschijnlijk net zo aantrekkelijker maken als concurrenten.

Zodra we meer horen over de SM-W700 lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer