Acer Predator 8 te koop in Nederland

0

We zagen hem in juni al op de Computex-beurs verschijnen, in september kwam hij opnieuw voorbij op de IFA-beurs in Berlijn en vanaf nu ligt hij dan eindelijk in ons land in de winkels. Ik heb het over de Acer Predator 8, de eerste gaming tablet van het Taiwanese technologiebedrijf. De adviesprijs van deze 8 inch grote Android-tablet bedraagt 349 euro. Lees snel verder voor meer info over de specificaties en verkooppunten.

Specificaties Acer Predator 8

De Acer Predator 8 heeft, zoals de naam al aangeeft, een 8 inch IPS-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Het scherm heeft haptische feedback. Acer maakt hiervoor gebruik van een technologie genaamd TacSense, dat in eigen huis is ontwikkeld.

Onder de motorkap schuilt een Intel Atom x7 Cherry Trail processor. De grafische kaart (GPU) is eveneens afkomstig van Intel: de Predator 8 heeft namelijk een Intel HD Graphics kaart. Verder vinden we onder de motorkap 2GB werkgeheugen en 32GB of 64GB intern geheugen, afhankelijk van welk model je straks kiest. Het opslaggeheugen is met een microSD-kaart uit te breiden met maximaal 128GB.

Acer Predator 8

Acer Predator 8

De Predator 8 heeft twee camera’s: een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde. Hier vinden we tevens een viertal speakers, die verborgen zijn achter roodgekleurde roostertjes. Acer noemt dit audiosysteem Predator Quadio en werkt met een speciaal ontwikkeld DSP algoritme dat de geluidskwaliteit automatisch verbetert, afhankelijk van de omgeving waarin je je bevindt. Met de applicatie Predator MediaMaster is het mogelijk om de geluids- en video-instellingen naar je eigen smaak in te richten.

De batterij is naar eigen zeggen goed voor 8,5 uur gameplezier. De tablet draait op Android 5.1 (Lollipop). Het racespel Asphalt 8 is standaard geïnstalleerd op de gaming tablet, samen met 320.000 gaming credits die een waarde van ongeveer 45 euro hebben.

De Predator 8 ondersteunt tevens een stylus, maar de ‘Accurate Stylus’ wordt afzonderlijk verkocht. Dat geldt ook voor andere accessoires als cover, case, reisadapter, gaming headset en SlimPort adapter. Met deze laatste kun je de tablet aansluiten op een televisie.

Prijs en beschikbaarheid Acer Predator 8

De Acer Predator 8 is vanaf nu te koop in ons land voor een adviesprijs van 349 euro. Coolblue, Bol.com en Centralpoint zijn momenteel de enige partijen die deze gaming tablet verkopen.

Wat zijn jullie verwachtingen van de Predator 8? Laat het ons en onze lezers weten in een reactie!

Acer Predator 8

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer