Android 6.0 beschikbaar voor NVIDIA Shield Tablet K1

0

NVIDIA staat erom bekend dat het vrij snel na de lancering de nieuwste Androidversie naar zijn gaming tablet brengt. Ook ditmaal is dat het geval: sinds maandagnacht Nederlandse tijd is Android 6.0 (Marshmallow) beschikbaar voor de NVIDIA Shield Tablet K1.

Dat deze update eraan zat te komen was al bekend. Vorige week zette NVIDIA een video online waarin het de nieuwe features van Android 6.0 (Marshmallow) op de Shield Tablet K1 vertoonde. Zo worden alle geïnstalleerde apps voortaan nog maar op één scherm getoond, is het nieuwe app-permissiesysteem aanwezig en is Now on Tap beschikbaar. Door op de bovenstaande link te klikken/drukken kun je alles nog eens rustig nalezen. Hieronder kun je deze video nogmaals bekijken.

Let wel: de Android 6.0-update is nog niet beschikbaar voor de oorspronkelijke Shield Tablet! Wanneer NVIDIA deze uitrolt is niet bekend. Op de NVIDIA Shield Tablet Release Notes is hier geen informatie over te vinden.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet K1

De Shield Tablet K1 heeft exact dezelfde specificaties als zijn voorganger, de Shield Tablet. Grote verschil is dat je bij de Shield Tablet K1 geen stylus, oplader en Shield Controller krijgt. De tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels (Full HD) en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de motorkap schuilt de Tegra K1 quadcore-processor die geklokt is op 2.2 GHz. De grafische kaart is een Kepler GPU met 192 kernen voor goede grafische prestaties. Het intern geheugen is 16GB of 32GB, dat eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden met maximaal 128GB. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB.

Zowel de voor- als achterkant hebben een 5 megapixelcamera. Qua connectiviteit beschik je met deze tablet over een USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Daar bovenop heb je bovendien ook nog WiFi (802.11 a/b/g/n) en Bluetooth 4.0 (LE). Tevens is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt. Ten slotte krijg je ook nog een stylus bij deze tablet. De Shield Tablet draait op Android 5.1.1 (Lollipop).

De NVIDIA Shield Tablet K1 kost 199,99 euro. Maar zoals gezegd krijg je hier geen stylus, oplader of Shield Controller bij cadeau.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer