‘Sony Xperia Z4 Tablet krijgt spoedig Android 6.0 (Marshmallow)’

0

Enige tijd geleden maakte Sony bekend dat zijn laatste vlaggenschip, de Sony Xperia Z4 Tablet, een update naar Android 6.0 (Marshmallow) kan verwachten. Een harde datum heeft het Japanse technologiebedrijf tot op heden niet genoemd, maar wellicht dat hij er op korte termijn aan komt. In de database van keuringsinstantie WiFi Alliance is een exemplaar van de Xperia Z4 Tablet opgedoken die out of the box op de nieuwste Androidversie draait.

Dat ontdekte het Japanse Blog of Mobile.

Het betreffende exemplaar dat de WiFi Alliance noemt is bestemd voor de Japanse markt. Maar dat is wellicht ook goed nieuws voor ons: het is een indicatie dat het nieuwe besturingssysteem binnenkort ook in Europa opduikt.

In maart van dit jaar onthulde Sony de Xperia Z4 Tablet. Deze werd standaard geleverd met Android 5.0 (Lollipop). Enkele maanden later was Android 5.1 (Lollipop) beschikbaar voor deze tablet. En wie weet mogen we binnenkort Android 6.0 (Marshmallow) verwelkomen op deze tablet.

'Sony Xperia Z4 Tablet krijgt spoedig Android 6.0 (Marshmallow)'

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10.1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K) en pixeldichtheid van 300 ppi. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 810 octacore-processor. Deze 64-bits processor heeft vier Cortex A57 kernen die op een kloksnelheid van 2.0 GHz draaien, en vier Cortex A53 kernen met een kloksnelheid van 1.5 GHz. De grafische kaart is een Adreno 430. Het werkgeheugen is opgevoerd naar 3 GB. De standaardopslagcapaciteit is verhoogd van 16 GB naar 32 GB.

De achterkant heeft een 8 megapixel Sony ExmorRS camera, de voorzijde een 5.1 megapixelcamera. De batterij heeft nog steeds dezelfde capaciteit van 6.000 mAh. Volgens Sony kun je hiermee 17 uur lang video’s afspelen. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard van de partij, 4G is optioneel. De tablet draait op Android 5.0 (Lollipop).

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van 1,50 meter. Daarnaast heeft de tablet een roestvrijstalen metalen frame en is hij slechts 6,1 millimeter dik. Ten slotte krijg je standaard een BKB50 Bluetooth toetsenbord bij de tablet.

De Sony Xperia Z4 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 799 euro (tablet plus toetsenbord).

Lees hier onze Sony Xperia Z4 Tablet review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer