NVIDIA toont Android Marshmallow op Shield Tablet K1

0

NVIDIA rolt later deze maand Android 6.0 (Marshmallow) uit naar de NVIDIA Shield Tablet K1, de opvolger van de Shield Tablet. Om gameliefhebbers alvast enthousiast te maken, licht de fabrikant een tipje van de sluier op in een video.

Android 6.0 (Marshmallow) op de NVIDIA Shield Tablet K1

Android 6.0 (Marshmallow) voor de NVIDIA Shield Tablet K1 heeft tal van nieuwe functies. Om te beginnen krijgt de Android-tablet een nieuwe camera-app, waarbij de vormgeving enigszins is aangepast en de filters en opties zijn geoptimaliseerd voor de Tegra K1-processor. Moest je voorheen van rechts naar links vegen om alle geïnstalleerde apps te vinden, na de update is er nog maar één pagina. Als je een specifieke app zoekt, dan scrol je van boven naar beneden. Ook heeft NVIDIA een zoekbalk boven in het scherm toegevoegd. Kortom, alles makkelijk en overzichtelijk bij elkaar.

Ook het gloednieuwe app-permissiesysteem is straks aanwezig op de NVIDIA Shield Tablet K1. Hiermee kun je per app permissies instellen en bepalen tot welke zaken een app wel en geen toegang heeft (zoals je camera, microfoon of contacten). Ook het beheer en gebruik van een microSD-geheugenkaart wordt makkelijker. Na de update wordt deze kaart automatisch gebruikt om apps op te slaan zodat dit niet ten koste gaat van de beperkte hoeveelheid intern geheugen.

Now on Tap is eveneens beschikbaar. Je opent een scherm, houdt de Home-knop ingedrukt en Google doet de rest van het werk voor je. Ten slotte noemt NVIDIA een diepe integratie tussen het besturingssysteem en NVIDIA’s gaming ecosysteem. Naast de nieuwste Android-games kun je games ook naar je PC streamen met GeForce Now.

Bekijk hieronder zelf de video (2 minuten).

Meer weten over Android Marshmallow? Lees dan ‘Google onthult Android M. Dit is wat je moet weten’ en ‘Android 6.0.1: alle toevoegingen en verbeteringen op een rij’.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet K1

De Shield Tablet K1 heeft exact dezelfde specificaties als zijn voorganger, de Shield Tablet. Grote verschil is dat je bij de Shield Tablet K1 geen stylus, oplader en Shield Controller krijgt. De tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels (Full HD) en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de motorkap schuilt de Tegra K1 quadcore-processor die geklokt is op 2.2 GHz. De grafische kaart is een Kepler GPU met 192 kernen voor goede grafische prestaties. Het intern geheugen is 16GB of 32GB, dat eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden met maximaal 128GB. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB.

Zowel de voor- als achterkant hebben een 5 megapixelcamera. Qua connectiviteit beschik je met deze tablet over een USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Daar bovenop heb je bovendien ook nog WiFi (802.11 a/b/g/n) en Bluetooth 4.0 (LE). Tevens is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt. Ten slotte krijg je ook nog een stylus bij deze tablet. De Shield Tablet draait op Android 5.1.1 (Lollipop).

De NVIDIA Shield Tablet K1 is onlangs door NVIDIA uitgebracht en een stuk goedkoper dan zijn voorganger. Je betaalt voortaan nog maar 199,99 euro in plaats van 299,99 euro voor deze Android-tablet. Houd er nogmaals rekening mee dat je hier geen stylus, oplader en Shield Controller bij krijgt.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer