Eerste promovideo Pixel C nu te bewonderen

0

Nog geen 24 uur na de officiële lancering van Google’s eerste eigen tablet, de Pixel C, heeft het bedrijf een promotievideo van de Android-tablet online gezet. Daarin laat het de kracht van deze convertible zien.  

De promovideo geeft een beeld van wat de Pixel C allemaal in zijn mars heeft. Het is een high-end Android-tablet die in een handomdraai is te veranderen in een productiviteitsmonster dankzij het volwaardige qwerty-toetsenbord. Deze is makkelijk vast te klikken en in iedere gewenste hoek te plaatsen. De NVIDIA Tegra X1-processor is zo krachtig dat video’s bekijken en gamen geen enkel probleem is. Met de bijgevoegde USB-C kabel is de tablet in no-time weer volledig opgeladen.

Bekijk hieronder de promovideo van de Pixel C.

Specificaties Pixel C

De Pixel C heeft een 10.2 inch LCD-scherm met een resolutie van 2560 x 1800 pixels, pixeldichtheid van 308 ppi en helderheid van 500 nits. Onder de motorkap vinden we de NVIDIA X1 quadcore-processor met Maxwell GPU. Het werkgeheugen bedraagt 3GB, het intern geheugen 32GB of 64GB. Aan de achterkant vinden we een 8 megapixelcamera, aan de voorkant een 2 megapixelcamera om selfies mee te schieten.

Wat betreft connectiviteit: de Pixel C beschikt over dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) met 2×2 MIMO, Bluetooth 4.1 (LE), USB-C poort, 3.5mm audio jack en vier microfoons aan de bovenzijde. De accu heeft een vermogen van 34.2 Wh. Aan de achterzijde heeft Google een lichtbalk verwerkt waaraan je kunt zien hoeveel energie de batterij nog in zich heeft. Om deze te activeren tap je twee keer op de behuizing. De tablet draait standaard op Android 6.0.1 (Marshmallow), de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem die pas sinds kort beschikbaar is.

Om de productiviteit te vergroten heeft Google een toetsenbord ontwikkeld voor de Pixel C. Met een magnetisch sluitingsmechanisme en Bluetooth verbind je het qwerty-toetsenbord met de Pixel C. Deze voorziet de tablet van extra energie zodat deze langer meegaat. De schermhoek is aan te passen tussen de 100 en 135 graden. Het keyboard is 5,5 millimeter dik en weegt 399 gram. Helaas krijg je hem er niet gratis bij en moet je extra in de buidel tasten.

De behuizing van de Pixel C is gemaakt van geanodiseerd aluminium. De tablet weegt 517 gram en is slechts 7 millimeter dik.

Prijs Pixel C

De Pixel C kost 499 euro voor de uitvoering met 32GB intern geheugen. Voor 64GB betaal je 599 euro. Het toetsenbord kost 169 euro. De Pixel C is vanaf dit moment te bestellen in de Google Play Store.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer