Adobe Lightroom nu gratis voor Android

0

Had je voorheen nog een Creative Cloud abonnement nodig om mobiele applicaties van Adobe te installeren, deze vereiste behoort nu ook voor Android-gebruikers tot het verleden. Dat betekent dat je Adobe Lightroom voortaan gratis kunt downloaden in de Google Play Store.

Dat schrijft Adobe op zijn blog.

Vorig jaar april onthulde Adobe zijn fotobewerkingsapplicatie Adobe Lightroom voor de iPad en iPhone. In januari beloofde Adobe dat het Lightroom zou optimaliseren voor Android-tablets. Voor beide besturingssystemen gold destijds dat je het een maand lang gratis mocht uitproberen en dat je daarna moest betalen.

Sinds oktober is Adobe Lightroom gratis te gebruiken voor iDevices. Nu kunnen ook Android-gebruikers profiteren van gratis gebruik van Lightroom. Voor die tijd moest je een Creative Cloud account afsluiten bij Adobe. In plaats van eenmalig een flink bedrag neer te leggen voor een applicatie, betaal je met een CC-account iedere maand een bedrag van 9,99 euro (12,09 euro inclusief BTW). Daarmee krijg je de beschikking over de laatste updates, toevoegingen en verbeteringen van het programma, zodat je altijd de nieuwste versie gebruikt.

De eis voor een CC-abonnement komt te vervallen bij Adobe Lightroom 1.4. De app is zowel op tablets als smartphones te downloaden.

Adobe Lightroom

De meeste functies van de desktopversie heeft de Adobe in Lightroom Mobile geïntegreerd, zoals exposure (belichting), photo filters (fotofilters), shadows (shaduweffecten), white balance (witbalans), saturation (verzadiging) en de crop tool (bijsnijden). Met Smart Previews kun je ook RAW-bestanden bewerken. RAW is een bestandsformaat die zeer details en informatie opslaat over het plaatje dat je hebt geschoten, wat nog meer mogelijkheden biedt om het beeld te bewerken.

Alle foto’s die je op je smartphone bewerkt zijn eveneens via je desktop te bekijken en eventueel verder te bewerken dankzij de automatische synchronisatie. Foto’s die op je computer staan kun je eveneens bekijken op je smartphone.

Adobe Lightroom downloaden

Adobe Lightroom is zowel voor Android als iOS te downloaden. De enige eis die Adobe nu nog stelt is dat je tablet op Android-versie 4.1 (Jelly Bean) of hoger draait.

Download Adobe Lightroom voor Android
Download Adobe Lightroom voor iOS

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom Adobe Systems

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Fotografie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer