Android 6.0.1: alle toevoegingen en verbeteringen op een rij

0

Maandagavond Nederlandse tijd lanceerde Google de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor mobiele apparaten: Android 6.0.1. Het is de eerste update sinds het verschijnen van Android Marshmallow afgelopen september. De nieuwste versie brengt tientallen nieuwe emoji, diverse nieuwe functies en plet verschillende bugs. Dit is wat je moet weten over Android 6.0.1

Nieuwe toevoegingen aan Android 6.0.1: Nieuwe emoji

Te beginnen met de toevoeging van nieuwe emoji. Als je al vond dat je meer dan genoeg keuze had, dan heb je het mis. Google heeft met de uitrol van Android 6.0.1 tientallen nieuwe emoji van het Unicode Consortium aan zijn besturingssysteem toegevoegd. Daarmee komt de teller uit op zo’n  200 emoji. Android Police heeft ze allemaal onder elkaar gezet. Leuk detail: daar waren 65 screenshots voor nodig.

Verbeterde tabletinterface

Dan de echt belangrijke wijzigingen. Zo is de navigatiebalk in de tabletinterface aangepakt. Zo zijn de knoppen niet langer in het midden gecentreerd. ‘Vorig’ en ‘Home’ zijn voortaan links van het scherm geplaatst, taakbeheer of Recent App Switcher is vanaf nu aan de rechterkant te vinden. Aanvankelijk stond alles in het midden gecentreerd, maar daar kreeg Google de nodige commentaar op van gebruikers.

Alarm verbeterd

‘Tot volgend alarm’ was al aanwezig in Android 5.1 (Lollipop) en maakt nu opnieuw zijn comeback. Als je de prioriteitsmodus inschakelt kun je instellen dat je alleen alarmen ontvangt tot het tijdstip van het volgende alarm. Voorheen moest je een specifiek tijdstip opgeven of het handmatig weer uitschakelen.

Beveiligingsupdates

Tot slot heeft Google de beveiligingsupdates voor december aan Android 6.0.1 toegevoegd. Bij de lancering van de Nexus 5X en Nexus 6P beloofde Google dat tablets en smartphones in de Nexus-reeks iedere maand een update tegemoet kunnen zien.

Camera Quick Launch

Tot slot heeft Google een Quick Launch optie toegevoegd voor de camera. Als je twee keer achter elkaar op de aan/uitknop drukt wordt de camera-app automatisch voor je geopend. Deze functie bestond al bij de lancering van de Nexus 5X en Nexus 6P, maar is nu ook beschikbaar voor andere producten in de Nexus-reeks.

Beschikbaarheid Android 6.0.1

In tegenstelling tot iOS is de nieuwe Android-versie niet breed beschikbaar voor alle Android-devices. Momenteel wordt de update exclusief uitgerold naar de Nexus-serie. Dat betekent dat alleen apparaten als de Nexus 5, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 7 (2013) en Nexus 9 kunnen verwachten. Kun je niet wachten? De factory images staan inmiddels al op internet.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
  • Gewicht 425 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer