HP staakt productie low-end tablets

2

HP gaat niet langer goedkopere budgettablets produceren. In plaats daarvan gaat het Amerikaanse technologiebedrijf zich richten op duurdere high-end convertibles en detachables voor het bedrijfsleven.

Dat laat HP-topman Ron Coughlin weten tegenover IDG News Service.

Tegenover de nieuwsdienst laat hij weten dat HP zijn pijlen richt op winstgevendheid, en dat is niet aan de onderkant van de markt. Daarom gaat het bedrijf zich focussen op de dienstverlening, onderwijs, retail en gezondheidszorg. Letterlijk zegt Coughlin het volgende:

“We gaan ons richten op de sectoren waar winst is te behalen en rennen niet langer achter de low-end markt aan.”

In tegenstelling tot Apple zijn Android- en Windows-tablets in alle prijssegmenten verkrijgbaar: van zeer duur en extreem goedkoop. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Amazon dat half september een 7 inch Kindle Fire tablet lanceerde die per sixpack te koop zijn voor nog geen 250 dollar. Voor minder dan honderd euro zijn er volop Windows-tablets te koop. Zo verkocht HP in het verleden onder meer de HP Stream 7 voor slechts 99 euro.

High-end convertibles

Daar stapt HP nu dus van af. Geheel onverwacht komt deze aankondiging overigens niet. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf de afgelopen maanden alleen maar high-end convertibles en tablets aangekondigd. Denk maar aan de HP Pavilion x2, HP Pro Tablet 608 G1, HP Spectre x2, HP Spectre x360, Envy Note 8 en HP Elite x2 1012.

Het goedkoopste model, de Envy Note 8, is sinds november verkrijgbaar in ons land en begint bij een prijs van 599 euro. De andere convertibles zijn honderden euro’s duurder. Voor de doorsnee consument wellicht een te hoog prijskaartje, maar voor het bedrijfsleven een prima alternatief.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

  1. ze hebben gelijk, want wij hebben ook zo een goedkope tablet gekocht de hp stream 7, maar das zeer snel plat en je moet er geduld mee hebben, is niet van de snelste, veel te weinig ram.
    ook de apps is nog trieste zaak, hebben nu een levovo tablet van zelfde prijsklasse en werkt veel sneller en je hebt er wel alle apps voor, een super tablet voor 89 euro.

  2. Harmen Timmerman op

    Je geeft dus aan Rudy dat HP gewoon troep verkoopt en dat is ook zo. Wanneer zij willen presteren in het duurdere segment zullen ze aanmerkelijk beter moeten worden. Ik heb het met HP in ieder geval wel gezien. Vroeger stond HP en Compaq voor stabiel en betrouwbaar maar die tijd is al lang voorbij. Ik wil die rommel in ieder geval niet meer. Lenovo presteert inderdaad erg goed!

Reageer