‘Huawei maakt nieuwe Nexus 7 tablet in 2016’

2

2015 gaat de boeken als het jaar dat Google geen nieuwe Nexus-tablet lanceerde. Maar wellicht dat we er volgend jaar wel weer een mogen verwachten. Volgens geruchten die momenteel de ronde doen lanceert Google in 2016 een derde generatie Nexus 7 tablet. Deze wordt naar verluidt gemaakt door niemand minder dan Huawei.

Het was traditie dat Google ieder jaar zowel een Nexus-tablet als Nexus-smartphone introduceerde. Zo verschenen in 2012 de Nexus 4 en Nexus 7. In 2013 zagen de Nexus 5 en tweede generatie Nexus 7 het levenslicht. Afgelopen jaar onthulde Google de Nexus 6 en Nexus 9. En dit jaar zagen we enkel twee Nexus-smartphones: de Nexus 5X en Nexus 6P.

Tot overmaat van ramp bij de liefhebbers besloot Google in april van dit jaar om de stekker uit de Nexus 7 te trekken. Vanaf dat moment werd de productie volledig stopgezet en konden consumenten alleen de nog bestaande voorraad opkopen. Sindsdien geldt op = op.

In een interview vertelde de oud-topman van ASUS, Jonney Shih, onlangs de reden waarom Google en ASUS geen derde Nexus 7 tablet hebben uitgebracht. Deze was volgens hem niet onderscheidend genoeg ten opzichte van zijn voorgangers en de concurrentie. Hierdoor waren de bedrijven bang dat de verkoop zou tegenvallen en het resultaat van zijn voorgangers niet kon evenaren. Door deze optelsom besloten Google en ASUS om geen derde Nexus 7 te lanceren.

‘Derde generatie Nexus 7 in aantocht’

Kennelijk is Google bijgedraaid en van mening veranderd. Misschien omdat de verkoop van de Nexus 9 moeizaam verloopt? Feit is dat de Nexus 7 altijd goede verkoopresultaten heeft laten zien en altijd enorm door consumenten is gewaardeerd. Zowel in 2012 als 2013 verkozen jullie, de lezers van TabletGuide, de Nexus 7 als tablet van het jaar.

Maar er gaat wel iets veranderen. Niet ASUS maar Huawei neemt naar verluidt de productie van de nieuwe Nexus 7 op zich. Google heeft nog niks bevestigd en het gaat hier om geruchten en hear-say.

Lopen jullie al warm voor een derde Nexus 7 tablet, de Nexus 7 (2016)? Wat vinden jullie ervan dat Google mogelijk overweegt om ASUS in te ruilen voor Huawei? Laat het ons weten in een reactie.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

Reageer