Samsung Knox telt vier miljoen actieve gebruikers

0

Samsung Knox, een beveiligde omgeving voor Android-tablets en –smartpones van Samsung, is behoorlijk populair. Wereldwijd zijn meer dan 87 miljoen mobiele apparaten voorzien van Samsungs beveiligingssoftware. 4 miljoen klanten gebruiken Knox dagelijks.

Dat schrijft Samsung in een persbericht.

De laatste cijfers stammen uit mei 2014. Toen telde Knox nog 1,8 miljoen gebruikers. Inmiddels zijn 24 verschillende producten van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf voorzien van deze beveiligingssoftware.

Wat is Samsung Knox?

Samsung Knox bestaat inmiddels al twee jaar. De Samsung Galaxy S4 was het eerste toestel met deze software. In maart 2014 lanceerde Samsung Knox in Nederland. Knox is een extra beveiligingslaag voor Android-tablets en –smartphones van Samsung voor zakelijke gebruikers. De software bestaat uit een app en een licentie. De app plaatst een container op mobiele apparaten waar gebruikers hun bestanden en applicaties veilig kunnen opslaan.

Met Knox kun je privé en zakelijk naast elkaar draaien. Met één vingerdruk kun je hiertussen schakelen. Daarnaast biedt het softwarepakket onder meer beveiligde opslag in de container, beveiligde verbinding met zakelijke netwerken en apparaatbeheer voor IT-medewerkers.

In november 2014 kondigde Samsung aan dat het de handen ineenslaat met BlackBerry. Zo willen ze het beveiligingsplatform integreren met diensten als WorkLife en SecuSuite van BlackBerry. Het Canadese BlackBerry is momenteel druk doende om zijn smartphones uit te rusten met Android en de bijbehorende beveiligingssoftware, zo getuige de onthulling van de BlackBerry Priv.

Daarnaast horen we met grote regelmaat dat Android beveiligingslekken bevat. Sommige onderzoekers gaan zelfs zo ver dat ze claimen dat vrijwel ieder Android-apparaat tenminste één kritiek veiligheidslek bevat. Om men niet altijd kan wachten totdat de fabrikant met een patch op de proppen komt, investeren steeds meer bedrijven in beveiligingsoplossingen als Samsung Knox.

TabletGuide zette in het artikel ‘Wat is Samsung Knox en wat kun je er mee?’ alle ins en outs over Knox op een rijtje.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer