Xiaomi onthult Mi Pad 2

0

De tweede tablet van Xiaomi is een feit. Het Chinese technologiebedrijf heeft, zoals het afgelopen week al had aangekondigd, de Mi Pad 2 onthuld. Het gaat om een 7.9 inch budgettablet waarvan de Europese releasedatum nog niet bekend is.

Specificaties Xiaomi Mi Pad 2

Er gaan al een tijdje geruchten de ronde over de vermeende specificaties van de Mi Pad 2. Werd de eerste generatie Mi Pad nog aangedreven door een chipset van NVIDIA, voor zijn opvolger zou Xiaomi voor Intel hebben gekozen. En dat gerucht blijkt te kloppen. Onder de motorkap van de Mi Pad 2 schuilt een Intel Core x5 Z8500 quadcore-processor met een maximale kloksnelheid van 2.24GHz en Intel HD Graphics. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB, het intern geheugen 16GB of 64GB, afhankelijk van welke uitvoering je kiest.

De Mi Pad 2 heeft een 7.9 inch IPS-display met een resolutie van 1536 x 2048 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi. De plastic behuizing van de eerste Mi Pad is vervangen door een volledig metalen behuizing in de kleuren dark grey of champagne gold. De tablet is 200,4 x 132,6 x 6,95 millimeter (L x B x D) en weegt 322 gram. Omgerekend 38 gram lichter en 18% dunner dan zijn voorganger.

Xiaomi Mi Pad 2

De Mi Pad 2 beschikt over twee camera’s: een 8 megapixelcamera aan de achterkant en een 5 megapixelcamera aan de voorzijde met wijdhoeklens om makkelijker selfies te maken. Video’s kunnen alleen in Full HD opgenomen worden, niet in 4K. De batterij heeft een capaciteit van 6.190 mAh. Wat betreft connectiviteit beschikt de Mi Pad 2 over dual-band WiFi (802.11ac), Bluetooth 4.1 (LE) en een USB-C poort.

De tablet draait op Android 5.1.1 (Lollipop) met daaroverheen de MIUI 7-schil Xiaomi. Geen liefhebber van Android? In december verschijnt er ook een variant met Windows 10.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Xiaomi Mi Pad 2 is vanaf 27 november verkrijgbaar in China voor 150 dollar, of omgerekend 140 euro. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is niet bekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer