Xiaomi ‘bevestigt’ lancering Mi Pad 2 aanstaande dinsdag

0

Op 24 november houdt Xiaomi een persevenement, zo bevestigde het Chinese technologiebedrijf eerder deze week. Welke producten dan aan het grote publiek getoond zullen worden is nog onduidelijk, maar inmiddels zijn er aanwijzingen dat we in ieder geval een nieuwe tablet mogen verwachten. Het is vrijwel zeker dat het om de Xiaomi Mi Pad 2 gaat.

Lin Bin, één van de oprichters van Xiaomi, plaatste deze week een foto van de Mi Pad 2 op Weibo, de Chinese Twitter-variant. Helaas geeft de afbeelding weinig informatie over de tablet prijs, maar wellicht is het een publiciteitsstunt om ons warm te laten lopen voor aanstaande dinsdag. Op de foto zijn alleen de camera en twee fysieke knoppen te zien, wellicht de aan/uitknop en volumeknoppen. Ook wordt duidelijk dat Xiaomi de felgekleurde behuizing, die we bij het vorige model nog zagen, vaarwel zegt.

Xiaomi Mi Pad 2

De geruchten: wat weten we over de Xiaomi Mi Pad 2?

Over de Xiaomi Mi Pad 2 is eigenlijk nog maar vrij weinig bekend. De afgelopen weken verschenen al diverse malen de specificaties van deze tablet, maar deze informatie mag met een korreltje zout genomen worden.

Via Geekbench zagen we dat de Mi Pad 2 uitgerust is met een Intel Atom x5-Z8500 quadcore-processor die geklokt is op 2.24 GHz. Zijn voorganger draaide nog op een Tegra K1 chipset van NVIDIA. Verder bleek uit de database van Geekbench dat de Mi Pad 2 een 7.9 inch scherm heeft met onbekende resolutie, 2GB aan werkgeheugen en draait op Android 5.1.1 (Lollipop). Over het besturingssysteem heeft Xiaomi een eigen schil gegooid: MIUI 6.

Volgens de geruchten heeft de plastic behuizing van de eerste generatie Mi Pad plaatsgemaakt voor een metalen body met glasachtige back panel. Tevens is het naar verluidt mogelijk om met deze tablet te bellen, omdat de tablet voorzien zou zijn van een slot voor een SIM-kaart.

Naast de Mi Pad 2 toont Xiaomi waarschijnlijk nog twee smartphones: de Xiaomi Mi5 en Xiaomi Redmi Note 2 Pro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer