Xiaomi kondigt evenement aan voor 24 november, Mi Pad 2 aanstaande?

0

Dinsdag 24 november houdt Xiaomi een persevenement, zo laat het via een persbericht weten. Waarschijnlijk toont het Chinese technologiebedrijf dan diverse nieuwe apparaten, waaronder één of twee smartphones en een tablet. We hebben het dan over de Mi Pad 2, waar we in april de eerste foto’s van voorbij zagen komen.

Specificaties Xiaomi Mi Pad 2

Over de Xiaomi Mi Pad 2 is eigenlijk nog maar vrij weinig bekend, laat staat dat we de officiële specificaties kennen. Afgelopen week zagen we al enkele specs de revue passeren, maar deze informatie mag met een korreltje zout genomen worden.

Via Geekbench zagen we dat de Mi Pad 2 uitgerust is met een Intel Atom x5-Z8500 quadcore-processor die geklokt is op 2.24 GHz. Zijn voorganger draaide nog op een Tegra K1 chipset van NVIDIA. Waarom Xiaomi de CPU van de Amerikaanse chipfabrikant heeft ingeruild voor Intel is niet bekend.

Verder bleek uit de database van Geekbench dat de Mi Pad 2 een 7.9 inch scherm heeft met onbekende resolutie, 2GB aan werkgeheugen en draait op Android 5.1.1 (Lollipop). Over het besturingssysteem heeft Xiaomi een eigen schil gegooid: MIUI 6. Volgens de geruchten heeft de plastic behuizing van de eerste generatie Mi Pad plaatsgemaakt voor een metalen body met glasachtige back panel. Tevens is het naar verluidt mogelijk om met deze tablet te bellen, omdat de tablet voorzien zou zijn van een slot voor een SIM-kaart.

Zodra we meer horen over de Xiaomi Mi Pad 2 lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer