Acer Predator 8 nu beschikbaar voor pre-order in VS

0

Als we aan gaming tablets denken, dan is de NVIDIA Shield Tablet wellicht de eerste tablet die je te binnen schiet. Binnenkort krijgt de Shield Tablet er een geduchte concurrent bij: de Acer Predator 8. Deze tablet is nu in de pre-order te bestellen, maar voorlopig niet hier in ons land.

Het was in juni op de Computex-beurs in Taipei dat Acer voor het eerst de Predator 8 toonde. Het Taiwanese technologiebedrijf kon destijds niet al te veel zeggen over de specificaties. Op de IFA-beurs, de grootste technologiebeurs van Europa dat in september plaatsvond in Berlijn, daarentegen was de tablet in vol ornaat te aanschouwen, inclusief alle specificaties.

Op de beursvloer in Berlijn meldde Acer dat de Predator 8 in de loop van oktober verkrijgbaar zou zijn in Europa, maar dat is tot op heden niet het geval. Inmiddels is de gaming tablet wel al in de pre-order te bestellen bij de Amerikaanse webwinkel Newegg voor een bedrag van 299,99 dollar.

Wanneer de Predator 8 naar ons land komt is niet duidelijk. Het feit dat de gaming tablet nu in de VS is te bestellen, duidt er mogelijk op dat wij niet lang meer hoeven te wachten. Het prijskaartje is wel bekend: 349 euro voor het instapmodel (32GB).

Specificaties Acer Predator 8

De Acer Predator 8 heeft, zoals de naam al aangeeft, een 8 inch IPS-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Het scherm heeft haptische feedback. Het Taiwanese bedrijf maakt hiervoor gebruik van een technologie genaamd TacSense, dat in eigen huis is ontwikkeld.

Onder de motorkap schuilt een Intel Atom x7 Cherry Trail processor. De grafische kaart (GPU) is eveneens afkomstig van Intel: de Predator 8 heeft namelijk een Intel HD Graphics kaart. Verder vinden we onder de motorkap 2GB werkgeheugen en 32GB of 64GB intern geheugen, afhankelijk van welk model je straks kiest. Het opslaggeheugen is met een microSD-kaart uit te breiden met maximaal 128GB.

Acer Predator 8

De Predator 8 heeft twee camera’s: een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde. Hier vinden we tevens een viertal speakers, die verborgen zijn achter roodgekleurde roostertjes. Acer noemt dit audiosysteem Predator Quadio en werkt met een speciaal ontwikkeld DSP algoritme dat de geluidskwaliteit automatisch verbetert, afhankelijk van de omgeving waarin je je bevindt. Met de applicatie Predator MediaMaster is het mogelijk om de geluids- en video-instellingen naar je eigen smaak in te richten.

De batterij is naar eigen zeggen goed voor 8,5 uur gameplezier. De tablet draait op Android 5.1 (Lollipop). Het racespel Asphalt 8 is standaard geïnstalleerd op de gaming tablet, samen met 320.000 gaming credits die een waarde van zo’n 45 euro hebben.

De Acer Predator 8 ondersteunt tevens een stylus, maar de ‘Accurate Stylus’ wordt afzonderlijk verkocht. Dat geldt ook voor andere accessoires als cover, case, reisadapter, gaming headset en SlimPort adapter. Met deze laatste kun je de tablet aansluiten op je televisie.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer