NVIDIA Shield Tablet in prijs verlaagd

0

De NVIDIA Shield Tablet kost voortaan nog maar 199,99 euro in plaats van 299,99 euro. De gaming tablet met nieuwe prijs is onder meer verkrijgbaar bij Paradigit.

NVIDIA kondigt de prijsverlaging aan in een blog. Daarin wordt een prijskaartje van 199 dollar genoemd, maar in ons land wordt een adviesprijs van 199,99 euro gehanteerd.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet

De Shield Tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels (Full HD) en een pixeldichtheid van 283 ppi. Onder de motorkap schuilt de Tegra K1 quadcore-processor die geklokt is op 2.2 GHz. De grafische kaart is een Kepler GPU met 192 kernen voor goede grafische prestaties. Het intern geheugen is 16GB of 32GB, dat eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden met maximaal 128GB. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB.

Zowel de voor- als achterkant hebben een 5 megapixelcamera. Qua connectiviteit beschik je met deze tablet over een USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Daar bovenop heb je bovendien ook nog WiFi (802.11 a/b/g/n) en Bluetooth 4.0 (LE). Tevens is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt. Ten slotte krijg je ook nog een stylus bij deze tablet. Aanvankelijk draaide de tablet op Android 4.4 (KitKat). Vorig jaar november is Android 5.0 (Lollipop) als update beschikbaar gesteld voor deze gaming tablet. In mei rolde NVIDIA Android 5.1 (Lollipop) uit.

Eind juli deed NVIDIA een oproep aan bezitters van de Shield Tablet om hun exemplaar gratis en voor niets om te ruilen. Shield Tablets die tussen juli 2014 en juli 2015 werden verkocht bevatten een potentieel brandgevaarlijke batterij. Aangezien het hier om tablet gaat die na deze datum is geproduceerd hoef je niet bang te zijn dat je een defecte of gevaarlijke gaming tablet koopt.

De NVIDIA Shield Tablet is onder meer verkrijgbaar bij Paradigit voor het genoemde bedrag van 199,99 euro. De retailer waarschuwt wel dat de voorraad beperkt is. Houdt er rekening mee dat je bij deze actie geen NVIDIA Shield Controller cadeau krijgt. Deze is los te koop voor 59,99 euro.

Leuk meegenomen: als je Shield Tablet bij Paradigit koopt krijg je een Droste chocoladeletter naar keuze cadeau. Lekker toch? ;o)

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer