‘Te weinig controle op Android Market’

0

Game ontwikkelaars beklagen zich over het gebrek aan controle in de Android Market. Google zou te weinig ondernemen tegen piraterij en voldoende communiceren met de ontwikkelaars. Hierdoor komt het voor dat betaalde games gekloond worden om vervolgens gratis, onder een andere naam, in de market aangeboden te worden. Hoewel in de meeste gevallen de ‘vervalsingen’ verwijderd worden is een groot deel van het kwaad dan al geschied.

De kans bestaat dat de gekopieerde games ‘verrijkt’ worden met malware, waardoor de games ook nog eens schadelijk kunnen zijn voor je toestel. Ook hierop onderneemt Google onvoldoende actie.

De ontwikkelaars benadrukken dat het kopiëren van software onmogelijk te voorkomen is en dat tijdig ingrijpen door Google dus de enige mogelijkheid is om de piraterij tegen te gaan.

Ook over de opbouw van de market zijn veel zaken onduidelijk. De game ontwikkelaars zouden graag meer inzicht hebben in de wijze waarom zoekresultaten in de market bepaald worden. Dit zou ze meer kansen bieden om op te vallen in de market, iets wat nu bijna onmogelijk is.

Google heeft niet gereageerd op de klachten. Onlangs haalde Google wel een aantal applicaties uit de Market en deze werden zelfs op afstand van de Android apparaten gewist.

Bron: Tweakers

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer