Google Maps nu ook offline te gebruiken

0

Vanaf vandaag wordt een nieuwe versie van de Google Maps app verspreid onder Android gebruikers. Na de update wordt het voor Maps gebruikers mogelijk om kaarten van gebieden te downloaden op het device, waarna offline navigatie mogelijk wordt.

De iOS versie van de app zal dezelfde update spoedig ontvangen. Wanneer dat het geval zal zijn, dat is op dit moment nog niet bekend. Google laat weten dat de nieuwe offline functie slechts een eerste stap is. In de nabije toekomst zullen er meer functies voor offline gebruik van Maps volgen.

Wanneer er verbinding is met het netwerk, zal Google Maps navigeren zoals altijd. Wanneer je ervoor kiest om een kaart ook lokaal op te slaan, zal de app daarop terugvallen zodra de internet verbinding wegvalt. Dat legt Google uit op het eigen blog. Bij offline gebruik verdwijnen real-time functies als verkeersinformatie en OV informatie. Het blijft wel mogelijk om interessante locaties in je direct omgeving te zoeken.

Het downloaden van de kaarten zal alleen via WiFi worden uitgevoerd, om de gebruiker niet onnodig op kosten te jagen. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel opslagruimte de Google Maps kaarten in zullen gaan nemen.

Mapsoffline

Google maakt met de update voor Maps navigatiesystemen van Garmin en TomTom overbodig. Het datagebruik van online navigatiediensten was vooralsnog het belangrijkste argument om een los navigatiesysteem van bovengenoemde merken te kopen.

Offline navigatie in Maps zal voor veel gebruikers vooral van pas komen bij navigatie in het buitenland. De hoge kosten voor datagebruik in het buitenland maakten het online navigeren buiten het vaderland vaak een dure grap.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Google Maps Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Naslag
  • Downloaden

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer