Google ontkent opnieuw uitfaseren Chrome OS

0

Gisteren schreef ik voor TabletGuide het bericht dat Google niet de intentie heeft om Android en Chrome OS samen te voegen tot één besturingssysteem. Daarbij baseerde ik me op een tweet van Hiroshi Lockheimer, senior vicepresident engineering op de Android-afdeling, en de verklaring van een Google-woordvoerder tegenover The Verge. Alsof dat nog niet genoeg was heeft Lockheimer ook nog een blog geschreven waarin hij beschrijft dat Google geenszins van plan is om Chrome OS te doen verdwijnen.

‘Chrome OS gaat nergens heen’

Onder de titel ‘Chrome OS is here to stay’ meldt Lockheimer dat er geen plan is om Chrome uit te faseren. Sterker nog, hij benadrukt hoe succesvol de Chromebook-serie van Google is. Naar eigen zeggen gaan er alleen al in de VS dagelijks 30.000 Chromebooks over de toonbank. Wereldwijd maken meer dan twee miljoen docenten en studenten gebruik van de kracht van de Chromebook en Chrome OS. Daarbovenop is de Chromebook de bestverkopende laptop op Amazon.com. Het enthousiasme van de Android-topman gaat zelfs zo ver dat hij belooft dat de Chromebook zo veilig is dat je geen antivirusprogramma nodig hebt. Kortom, volgens Lockheimer is de Chromebook het ideale apparaat voor zowel het klaslokaal als de werkvloer.

Maar dat is niet alles. Google is van plan om Chrome OS in de toekomst nog meer functies te geven, zoals een mediaspeler. Tevens krijgt het besturingssysteem een nieuw uiterlijk dat gebaseerd is op Googles Material Design, verbeterde prestaties en nog grotere focus op veiligheid. Lockheimer garandeert dat Chromebooks iedere zes weken automatisch (beveiligings)updates krijgt gedurende vijf jaar. Tot beslot belooft hij dat Google komend jaar ‘tientallen’ nieuwe Chromebooks gaat lanceren.

Chrome OS is een besturingssysteem dat volledig draait rondom Googles webbrowser Chrome. Aan de hand van plugins en extenties kun je het besturingssysteem naar je eigen smaak inrichten. Het gerucht deed de ronde dat Google dit besturingssysteem wilde samenvoegen met Android om zo de PC-markt te veroveren. Niets van waar, zo zegt Google.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer