TransIP biedt gratis 1TB cloudopslag met STACK

0

De Nederlandse hostingprovider TransIP heeft zijn eigen clouddienst gelanceerd genaamd STACK. Mensen die reeds klant zijn krijgen gratis en voor niets de beschikking over 1TB aan eigen opslagruimte op de servers van de provider.

Dat meldt de hostingprovider op zijn website.

Gratis opslagruimte via de cloud is allang geen noviteit meer. Bedrijven als Microsoft, Google, Apple en Dropbox bieden gebruikers al langer online opslagruimte voor hun foto’s, video’s en andere bestanden.

Wat STACK echter uniek maakt is de hoeveelheid opslagcapaciteit die je van de hostingprovider krijgt. Zo geeft Microsoft met OneDrive 15GB gratis opslagruimte, evenveel als Google met zijn Google Drive. Wel bieden deze bedrijven de mogelijk om meer opslagcapaciteit te verdienen, bijvoorbeeld door de automatische upload van foto’s in te schakelen, vrienden uit te nodigen voor de clouddienst of de beveiliging op te schroeven. STACK geeft gebruikers maar liefst 1TB, oftewel 1.000GB.

STACK vergeleken met andere clouddiensten

TransIP belooft dat alle gegevens in de cloud veilig in Nederland worden opgeslagen: je data wordt beschermd door 256-bit AES-versleuteling. Tevens belooft het bedrijf dat het jouw data niet scant of analyseert: alleen jijzelf hebt toegang tot je gegevens. STACK synchroniseert automatisch je bestanden naar je tablet, smartphone en computer. Dat houdt in dat je altijd en overal toegang tot je bestanden hebt, mits je internetverbinding hebt. Je favoriete momenten of tekstbestanden delen met vrienden of familie? Ook dat is geen enkel probleem met Stack. Het is zelfs mogelijk om je opslagruimte met andere gebruikers te delen.

Betaalde accounts

Zoals gezegd krijg je bij TransIP 1TB gratis opslagruimte. De hostingprovider biedt ook enkele betaalde accounts aan. Mocht 1TB te weinig opslagruimte zijn, voor 10 euro per maand krijg je twee keer zo veel opslagcapaciteit (2TB). Voor 50 euro per maand krijg je maar liefst 50TB aan online opslagruimte.

Op dit moment krijgen bestaande klanten van TransIP eerst de mogelijkheid om een gratis account aan te maken. Geen klant? Dan kun je je aanmelden voor een invite door je e-mailadres achter te laten. Je krijgt dan vanzelf een registratiecode voor je om een gratis account te openen.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

OneDrive Microsoft Corporation

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Productiviteit
  • Downloaden
Google Drive

Google Drive Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Productiviteit / Scannen
  • Downloaden
Dropbox

Dropbox DropboxInc.

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Bestandbeheer
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer