Samsung onthult mediatablet Samsung Galaxy View

0

Samsung heeft woensdagmiddag de veelbesproken en langverwachte tablet aangekondigd: de Samsung Galaxy View, een 18.4 inch grote tablet die de “ultieme entertainmentervaring” biedt. Lees snel verder voor de specificaties van deze reusachtige Android-tablet.

Met de aankondiging lost Samsung zijn belofte in. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf beloofde begin september, toen de IFA-beurs plaatsvond in Berlijn, dat het in oktober meer duidelijkheid zou geven over de Galaxy View. En inderdaad, gisterenmiddag deed het de veelbesproken tablet uit de doeken.

En ook chapeau voor onze collega’s bij SamMobile, die als eerste het nieuws over het bestaan van deze reusachtige tablet en bijbehorende specificaties naar buiten brachten. Het blijkt dat ze over de juiste contacten beschikken, want bijna alle genoemde specificaties komen overeen met het product dat Samsung heeft gepresenteerd.

Genoeg daarover, nu de specificaties.

Samsung Galaxy View

Specificaties Samsung Galaxy View

De Samsung Galaxy View heef een 18.4 inch groot scherm met een Full HD resolutie, oftewel 1920 x 1080 pixels. De tablet is nadrukkelijk bedoeld voor het bekijken van films en series, spelen van videogames en videobellen. Samsung zegt hiermee in te spelen op de wensen van de consument: uit eigen onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer mensen online TV kijken via mobiele apparaten. Het bedrijf omschrijft de Galaxy View dan ook als het apparaat voor de “ultieme mobiele kijkervaring”. Naast een groot scherm heeft de tablet ook twee stereospeakers met een maximale output van 4 watt.

Onder de motorkap vinden we een Exynos 7580 processor met acht kernen (octacore). Deze CPU is geklokt op een snelheid van 1.6GHz. Verder heeft de tablet 2GB aan werkgeheugen en het interne geheugen bedraagt 32GB of 64GB. Mocht dat te weinig zijn, dan kun je de opslagcapaciteit uitbreiden met een microSD-kaart. De accu heeft een capaciteit van 5.700 mAh en is naar eigen zeggen goed om 8,5 uur lang video’s af te spelen of te gamen. De Galaxy View heeft alleen een 2.1 megapixelcamera aan de voorzijde.

Samsung Galaxy View

Houd er rekening mee dat je met de Samsung Galaxy View een forse tablet in huis haalt. Naast een beelddiagonaal van 18.4 inch is de tablet 451,8 mm lang, 275,8 mm breed en 11,9 mm dik en weegt hij maar liefst 2,6 kilo. Om de Galaxy View te verplaatsen is er een afneembare standaard met handvat aan de achterzijde ingebouwd. Tevens kun je de tablet hiermee in meerdere posities plaatsen. Hij draait op Android 5.1.1 (Lollipop). Hij verschijnt alleen in de kleur zwart. In het persbericht lijkt Samsung te suggereren dat er naast een WiFi-only variant ook een uitvoering met 4G verschijnt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Samsung Galaxy View is vanaf half november verkrijgbaar in Nederland. Daarmee heeft ons land de Europese primeur. Er hangt echter wel een fors prijskaartje aan: 699 euro.

Samsung Galaxy View

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer