Reclamevrije YouTube Red binnenkort live in VS

0

Het gerucht ging een tijdje geleden al de ronde, maar woensdagavond Nederlandse tijd was het dan zover: YouTube kondigt zijn betaalde, reclamevrije videoplatform genaamd YouTube Red aan. Naast reclamevrije video’s kun je tevens video’s offline bekijken en gaat een video door met afspelen als je tussen apps schakelt.

Dat meldt YouTube op zijn blog.

Eind september meldden anonieme bronnen dat YouTube in een vergevorderd stadium was met het instellen van een betaald videoplatform. Volgens de ingewijden zou deze dienst op 22 oktober gelanceerd worden. Hun informatie is, zo blijkt nu achteraf, correct.

Geruchten over plannen voor een betaald videokanaal circuleren al meer dan een jaar op internet. Vorig jaar november maakte YouTube bekend dat het plannen heeft om onder de naam YouTube Key Music een abonnement te lanceren. Hier kunnen gebruikers tegen betaling onbeperkt en reclamevrij muziekvideo’s kunt bekijken.

Wat biedt YouTube Red?

YouTube Red beperkt zich niet tot muziekvideo’s: alle filmpjes die op YouTube worden geüpload zijn reclamevrij te bekijken.

Niet alleen verdwijnen de pre-roll commercials en banners, tevens is het mogelijk om video’s offline te bekijken. Hoe deze functie precies werkt laat YouTube in het midden, maar waarschijnlijk moet je eerst een video online zoeken en instellen dat deze offline beschikbaar wordt. Vergelijkbaar dus met Spotify Premium waarbij je je favoriete muziek overal offline kunt beluisteren.

Ook heeft YouTube Red een praktische toevoeging. Zo worden video’s op de achtergrond afgespeeld, ook al schakel je tussen apps. Handig als je naar een nummer van je een artiest of band wilt blijven beluisteren en ondertussen andere zaken wilt afhandelen.

Verder werken YouTube Red en Google Play Music met elkaar samen: als je een abonnement bij de ene dienst afneemt, krijg je automatisch toegang tot de andere. De muziekbibliotheek van Google Play Music telt meer dan 22 miljoen nummers die je kunt beluisteren. Daarnaast kun je sinds enige tijd tot 50.000 nummers opslaan uit je eigen collectie in de cloud zodat je deze altijd en overal kunt beluisteren, zonder synchronisatie.

Ten slotte gaat YouTube op zijn betaalde videoplatform zijn eigen shows en films uitbrengen. Deze dienst heet Originals. Zo heeft PewDiePie onder meer een reality-adventure serie genaamd Scare PewDiePie. waarbij hij in vreemde en absurde situaties terecht komt en een oplossing probeert te bedenken door aan zijn favoriete videogames te denken.

Waar en wanneer is YouTube Red beschikbaar?

YouTube Red vanaf volgende week woensdag 28 oktober beschikbaar, maar voorlopig alleen in de VS. Of en wanneer YouTube zijn betaalde videoplatform wereldwijd gaat uitrollen is niet bekend. De dienst kost 9,99 dollar per maand en gebruikers krijgen één maand de tijd om de videodienst gratis en voor niets uit te proberen.

Bekijk hieronder de promovideo van YouTube Red.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer