Video: The Easter Egg Song (Android)

0

In iedere Android-versie verstopt Google een geintje of easter egg. Dat doet het bedrijf sinds de lancering van Android 2.3 (Gingerbread). Sindsdien maakt de easter egg onderdeel uit van de Android-cultuur. De maker Nat and Lo heeft een video geüpload waarin hij een hulde uitbrengt aan deze verstopte easter eggs. Inclusief prijsvraag.

Door de jaren heen heeft Google verschillende easter eggs in zijn besturingssysteem verstopt. Om deze te unlocken ga je naar ‘Instellingen > Over tablet/telefoon’ en druk je enkele keren achter elkaar op de Android-versie van je apparaat. Vervolgens verschijnt er een foto, afbeelding of spelletje op je scherm.

In Android 5.0 (Lollipop) kon je een Flappy Bird kloon spelen, waarbij je het groene Android-mannetje veilig langs buizen moest leiden. In Android 6.0 (Marshmallow), dat begin deze maand officieel is gelanceerd, verscheen een variant op deze game: in plaats van buizen zie je stokken met marshmallows aan het uiteinde verschijnen.

De maker van de onderstaande video heeft een prijsvraag uitgeschreven. Hij heeft zeven easter eggs in deze video verstopt. Wie ze allemaal kan vinden en het antwoord naar @natandlo tweet, maakt kans op een prijs.

Deze verslavende song kun je gratis downloaden voor op je tablet, smartphone of PC. Daarvoor ga je naar Soundcloud en druk je op de download-knop. Het nummer is slechts 1,42MB groot.

Heb jij ze alle zeven easter eggs gespot in de video?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer